Web Analytics
More
    Reklāma

    Audi izmanto programmatūras atjauninājumu, lai uzlabotu “e-tron” nobraukumu ar vienu uzlādi

    Jaunākie raksti

    Audi izsludinājis mašīnas programmatūras atjauninājumu 2019. gada “e-tron” elektriskajam krosoveram, kas palielinās mašīnas sniedzamību ar vienu uzlādi par 20 kilometriem. Kāds varbūt pasmīnēs, ka 20 kilometri nav daudz, taču atsevišķos gadījumos šie papildus kilometri var izšķirt – tiksiet līdz uzlādei vai sauksiet evakuatoru.

    Lai arī uzlabojums pats par sevi tiešām nav milzīgs, tas parāda, ka autoražotāji ar programmatūru var censties uzlabot savus elektroauto. Ar šo programmatūras atjauninājumu Audi jau esošās baterijas izmantojamo kapacitāti. 2019. gada e-tron 55 quattro aprīkots ar 95kWh bateriju un tagad būs iespējams izmantot 86kWh no tās. Audi vienlaikus panākuši arī efektivitātes uzlabojumus – uzlabota priekšējā elektromotora un baterijas termoregulācijas sistēmas efektivitāte.

    Programmatūras atjauninājums pieejams visiem auto, kas ražoti no 2018. gada septembra vidus līdz 2019. gada novembrim, taču, lai to saņemtu būs nepieciešams doties vizītē pie sava Audi dīlera. Līdzīgi kā daudzi autoražotāji, arī Audi savās mašīnās sākotnēji ierobežoja izmantojamo bateriju kapacitāti, baidoties no bateriju paātrinātas degradācijas un citām problēmām.

    1000km brauciens ar Audi e-tron elektroauto (video)

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    04.11.2021 11:14

    Kaut kā neiet tiem VAG ar OTA. Vai kāds var paskaidrot, kur ir šaurā vieta? Serveri, sakaru kanāls, SW, auto HW?

    Reklāma