Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas IKT uzņēmēji gatavi dalībai starptautiskajā izstādē GITEX

    Jaunākie raksti

    No 17. līdz 21. oktobrim 13 Latvijas uzņēmumi piedalīsies starptautiskajā informācijas tehnoloģiju un inovāciju izstādē “GITEX Technology Week”, kas norisināsies Dubaijā, Apvienotajos Arābu Emirātos. Latvijas uzņēmumi demonstrēs dažādām nozarēm piemērotus IKT risinājumus, kas palīdz digitalizēt procesus un celt uzņēmumu konkurētspēju. GITEX ir viena no pirmajām izstādēm lielākajā notikumā biznesa pasaulē kopš pandēmijas sākuma – pasaules izstādē EXPO 2020.

    90 kvadrātmetrus lielajā izstādes stendā Latviju pārstāvēs 13 uzņēmumi: “CatchSmart”, “Efectio”, “getUgo”, “Latvijas Mobilais Telefons”, “MOBIO”, “Raden Solutions”, “SAPIDUM”, “SOLAVI”, “SWH SETS”, “Tapbox”, “TestDevLab”, “AdvanGrid” un “Elektronikas un datorzinātņu institūts”. GITEX vienuviet pulcēsies vairāk nekā 4500 pasaules līmeņa uzņēmumu, tehnoloģiju nozares līderu, IT un jaunuzņēmumu (start-up), lai prezentētu savus jaunākos risinājumus, idejas un inovācijas.

    Reklāma

    “IKT nozare ir ļoti mainījusies – risinājumi un pakalpojumi, ar kuriem iepazīstināsim pasauli, var tikt pielietoti dažādās jomās. Tā ir horizontāla nozare, kura aptver teju ikvienu darbības jomu gan publiskajā, gan privātajā sektorā, tādēļ arī Latvijas stendā redzēsim gan risinājumus atkritumu apsaimniekošanai un efektīvākai pilsētvides plānošanai, gan darbinieku labbūtībai, dronu risinājumus un citas tehnoloģiju inovācijas. Latvijas uzņēmumi izstādi izmantos kā globālu platformu, kur tīkloties un attīstīt dažādas sadarbības iespējas gan ar Tuvo Austrumu valstīm, gan pasaules mērogā, iepazīstinot uzņēmumus, iestādes un valdības pārstāvjus ar Latvijas IKT risinājumiem, tehnoloģijām un inovācijām,” stāsta Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Kaspars Rožkalns.

    Viens no uzņēmumiem, kas jau pošas uz Dubaiju, ir “Efectio” – start-up uzņēmums, kura mērķis ir globāli popularizēt darbinieku iesaisti uzņēmuma procesos produktivitātes paaugstināšanai. “Efectio” ir arī LIAA Radošo industriju inkubatora uzņēmums, kas tikko uzvarējis koprades B2B risinājumu hakatonā “Born Global”. Tas tiek rīkots Latvijas eksportējošo uzņēmumu svarīgāko izaicinājumu risināšanai, piesaistot digitālos risinājumus.

    “Šis viennozīmīgi ir viens no lielākajiem tehnoloģiju pasākumiem – gribam redzēt, kas nozarē šobrīd ir aktuāls arī globāli. Protams, raugāmies uz dalību arī kā uz iespēju satikt potenciālos investorus. Ja nepieciešams, esam atvērti mūsu risinājumu pielāgot arī lokālām vajadzībām. Šobrīd neesam sastapuši līdzvērtīgus konkurentus – izstādē tos meklēsim, jo konkurence kalpotu kā karogs, kas vēsta par pieprasījumu kādā citā pasaules malā,” pauž “Efectio” vadītājs Artūrs Bernovskis.

    Savukārt SIA “CatchSmart” pakalpojumi – ražošanas procesu attīstība un automatizēšana, kā arī kvalitātes kontroles rīki un mobilās lietotnes – ir veidoti, balstoties uz reālu nepieciešamību uzlabot darbu ražotnēs, un testēti reālā vidē. Turklāt tos iespējams pielāgot dažādiem uzņēmumiem, lai maksimāli optimizētu darba plūsmas procesus.

    “Mums ir cieša un ilgstoša sadarbība ar LIAA, un GITEX piedalāmies jau ceturto gadu pēc kārtas. Iegūtie partneri ir nenovērtējama vērtība, uzturam komunikāciju un turpinām sadarboties arī šobrīd. Mūsu mērķis GITEX un EXPO ir jaunu sadarbības partneru atrašana un “Oversee” un citu mūsu radīto produktu prezentēšana starptautiskā mērogā. Tā ir iespēja, ko novērtējam un izmantojam,” stāsta “CatchSmart” stratēģiskās attīstības direktore Madara Melne.

    Tehnoloģiju nedēļā vienlaikus norisināsies gan izstāde, gan vairāki citi pasākumi – Ai Everything, GITEX Future Stars, Fintech Surge, Future Blockchain Summit un Marketing Mania, iepazīstinot izstādes dalībniekus un apmeklētājus ar jaunākajām tendencēm un nākotnes perspektīvām tehnoloģiju nozarē.

    Vairāk par izstādi GITEX: https://www.gitex.com/.

    Uzreiz pēc izstādes no 21. līdz 28. oktobrim 16 Latvijas IT nozares uzņēmumi piedalīsies arī tirdzniecības misijā, kurā uzsvars tiks likts uz jaunu kontaktu veidošanu, popularizējot savas preces vai pakalpojumus ārvalstu partneriem.

    Pasaules izstāde EXPO 2020 notiek no 2021. gada 1. oktobra līdz 2022. gada 31. martam. Papildu informācija par Latvijas dalību izstādē EXPO 2020 pieejama šeit: https://www.expo2020.lv/.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma