Web Analytics
More
    Reklāma

    Kongo strauji izplatās narkotikas, kas iegūtas no mašīnu katalizatoriem

    Jaunākie raksti

    Kongo Demokrātiskās Republikas galvaspilsētā Kinšašā strauju popularitāti ieguvusi jauna narkotika, kas vietējā valodā nosaukta par “bombe”, to iegūstot no mašīnu katalizatoriem, kas radīti, lai attīrītu auto izplūdes gāzes.

    Valsts augstākās amatpersonas aicinājušas policiju rīkoties un jau vasarā tika sapulcināti apmēram 100 šīs narkotikas lietotāji un izplatītāji, kuri tika publiski kaunināti. Jaunā viela tiek vainota strauji augošajā auto detaļu zādzību skaitā valstī.

    Reklāma

    Vietējie auto īpašnieki, policija un arī mediķi nav diez ko priecīgi par šādu tendenci – mehāniķi tieši ar šo jauno narkotiku veido skaidro, kāpēc valstī strauji pieaudzis katalizatoru zādzību skaits. Katalizatori vienkārši tiek izgriezti no mašīnām un pēc tam katalizatoru sastāvs, apvienojumā ar dažādām tabletēm, tiek šņaukts līdzīgi kokaīnam vai pīpēts kopā ar tabaku.

    Ārsti norāda, ka šīs narkotikas lietošanas rezultātā cilvēks stundām ilgi var stāvēt nekustīgi, kā arī gulēt dienām ilgi, proti, tai ir ārkārtīgi spēcīgs nomierinošais efekts, taču nav zināms pilnīgi nekas, cik nopietnas sekas tas var radīt cilvēka veselībai. Katalizatoru sastāvā ir dažādi metāli, piemēram, platīns, taču tie jebkurā gadījumā ir paredzēti izplūdes gāzu attīrīšanai nevis nonākšanai cilvēka organismā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    06.10.2021 14:15

    Paldies Kursoram par šo info! Vēl tikai pietrūkst dažādo tablešu saraksts….:)

    Armands
    06.10.2021 14:48

    Super tieši nesen kompis nolamajas par Katalizātoru!

    Krotow
    06.10.2021 14:56

    Efekts visticamākais tiek sasniegts ar tabletēm. Katalizators ir tas zvaniņš uz kuru jāskatās lai pārslēgtos astrālā.

    hmmm :)
    07.10.2021 10:01

    No kataalizātoriem iegūst naudu lai varētu tās tabletes nopirkt.

    Reklāma