Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīnas e-komercijas gigants “Alibaba” pārstās tirgot kriptovalūtu ieguves aprīkojumu

    Jaunākie raksti

    Nesen rakstījām par to, ka Ķīnas Centrālā banka paziņojusi, ka tirdzniecība ar kriptovalūtām šajā valstī ir pilnībā aizliegta. Reaģējot uz šo vēsti, Ķīnas e-komercijas gigants “Alibaba” pieņēmis lēmumu sākot ar 8. oktobri pārstāt tirgot visu, kas saistīts ar kriptovalūtām un to ieguvi.

    Lai nerastos nekādi pārpratumi, “Alibaba” skaidri norādījis, kas tieši kriptomāniem un visiem citiem interesentiem nebūs pieejams. Pirmkārt, kriptovalūtu “rakšanas” aprīkojums – aparatūra un programmatūra. Otrkārt, pamācības, stratēģijas kriptovalūtu ieguvei. Treškārt, viss pārējais, kas saistīts ar kriptovalūtām, ieskaitot monētas.

    Reklāma

    Lai arī šis aizliegums stāsies spēkā 8. oktobrī, trešo pušu pārdevējiem nebūs nopietnu seku par noteikumu pārkāpšanu līdz 15. oktobrim. Pēc tam gan jārēķinās ar sodiem. Svarīgi arī atzīmēt, ka aizliegums būs aktuāls ne tikai Alibaba.com, bet, visticamāk, arī meitasuzņēmumos visā Āzijā, ieskaitot “Aliexpress” un “Lazada”.

    Jāpiebilst, ka Ķīna pēdējā laikā ir diezgan smagi cīnījusies pret kriptovalūtām, jo gan to ieguve, gan transakcijas nodara lielu kaitējumu videi. Ķīnas Centrālā banka gan vairāk akcentējusi nodarīto skādi ekonomikai un finansēm, jo aktivitātes ar kriptovalūtām veicinot dažādu krāpniecisku darbību praktizēšanu.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    29.09.2021 11:54

    Svētīgi kriptojūsmiņi, jo tie iemantos Zemi
    (folded hands)

    Reklāma