Web Analytics
More
    Reklāma

    Škoda atteiksies no plug-in hibrīdiem, koncentrējoties elektroauto attīstīšanai

    Jaunākie raksti

    Čehu autoražotāja Škoda vadība paziņojusi, ka ražotājs nākotnē atteiksies no plug-in hibrīdiem, tā vietā pilnībā koncentrējoties uz elektroauto piedāvāšanu un attīstīšanu. Škoda pēdējā gada laikā tirgū nogādājusi savu elektrisko krosoveru “Enyaq”, kas izrādījies ļoti sekmīgs.

    Uzņēmuma vadītājs Tomass Šāfers kādā no intervijām atklājis, ka ražotājs ir ļoti apmierināts ar “Enyaq” pārdošanas rādītājiem, tāpēc pamazām notiks atteikšanās no iekšdedzes dzinējiem un plug-in hibrīdiem. Šāfers norāda, ka tieši šobrīd plug-in hibrīdi ir samērā izdevīgi kā uzņēmumu autoparku mašīnas, tāpēc šādas versijas tiek piedāvātas populārajiem “Octavia” un “Superb” modeļiem, taču tādas netiek plānotas citiem modeļiem.

    Tāpat kā citi ražotāji, arī Škoda šobrīd cīnās ar pusvadītāju deficītu. Par ražotāja prioritāti šobrīd izvirzīta tieši elektriskā “Enyaq” ražošana – saņemti 70 tūkstoši pasūtījumu un uzņēmums cer, ka lielāko daļu no tiem spēs izpildīt jau šogad. Jau nākamgad plānots piedāvāt “Enyaq” kupeju, bet līdz 2025. gadam ieraudzīsim izmēros mazāku elektrisko Škoda, kas varētu maksāt ap 25 tūkstošiem eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raivis Terinks
    24.09.2021 12:04

    Nu bija skaidrs, ka pug-In hibrīdi bija tāds pārejas posms vai drīzāk cauruma aizlāpīšana, lai tikai ražotāji iekļautos kaut kādās CO normās. Ne velti, piem. Suzuki pērk no Toyotas hibrīdus un pārdod zem sava brenda, lai tikai izpildītu kaut kādus mistiskus un izdomātus CO limitus. Īsti praktiska pielietojuma manuprāt Plug-in hibrīdam arī nebija, jo parastais hibrīds lētāks, savukārt pilnīgi elektriskā auto degviela nav jālej… Tad nu šis bija tāds neaprotams vidusceļš…

    Jānis
    24.09.2021 15:06
    Reply to  Raivis Terinks

    Man tieši pretēji liekas, ja tu neesi eko-fanātiķis, tad plugin-in ir labākā izvēle, pat ja tas maksā tikai nedaudz mazāk ka parasts elektroauto (protams ar nosacījumu, ka ir privātmāja).
    Brauc uz darbu/veikalu/vienkārši pa pilsētu uz elektrības, bet ja vajag uz laukiem, tad nevajag gaidīt stundu ilgi, lai uzlādētu, bet pietiek ar pāris min pieliet degvielu.

    Skābene
    24.09.2021 15:11
    Reply to  Raivis Terinks

    Man PHEV ļoti simpatizē, bet man nepatīk viņa cena, kas ir vienāda ar 100% EV. PHEV Baterija ir kompakta, kas padara mašīnu daudz vieglāku par EV. Vienā litrā benzīna šobrīd var paņemt līdzi vairāk enerģijas, kā vienā litrā bateriju. Benzīna motors dod autonomiju, tad kad jābrauc kaut kur tālāk un nav daudz laika lai sēdētu pie vada. Bet PHEV cena padara šo auto par neracionālu izvēli.

    Last edited 2 years ago by Skābene
    Reklāma