Web Analytics
More
    Reklāma

    “IT Waffle Meetup” jubilejā sastopas tehnoloģijas, zinātne un māksla

    Jaunākie raksti

    10. septembra vakarā LIAA Liepājas biznesa inkubatora pagalmā, atzīmējot tīklošanās pasākuma “IT Waffle Meetup” trīs gadu jubileju, svaigā gaisā un pacilātā noskaņojumā tikās profesionāļi no IT, biznesa un radošuma nozarēm, lai brīvā gaisotnē rādītu un stāstītu, ko katrā no jomām iespējams paveikt, smeltos iedvesmu jauniem projektiem, kā arī iepazītu cilvēkus, ar kuriem kopā ģenerēt idejas.

    Vakara gaitā uz “Iedvesmas skatuves” kāpa vairāki enerģiski un iedvesmojoši spīkeri: Latvijā dibinātā drukas, šūšanas un piegādes ārpakalpojumu uzņēmuma “Printful” mārketinga nodaļas vadītājs Raitis Puriņš pastāstīja, kā piecu gadu laikā uzņēmuma mārketinga komandu izdevies izaudzēt no 5 līdz 105 cilvēkiem; IT uzņēmuma “TestDevLab” sabiedrisko attiecību vadītājs un tehnoloģiju bloga “Kursors.lv” galvenais redaktors Kristaps Skutelis atklāja, kā Liepājā bāzēts uzņēmums palīdz globāliem tehnoloģiju milžiem; organizācijas “Riga TechGirls” līdzradītāja Alise Dīrika skaidroja, kāpēc vajag izglītot un iedvesmot meitenes un sievietes iesaistīties IT jomā; programmētājs un Latvijas spēļu izstrādātāju asociācijas “Gamedev.lv” dibinātājs Elviss Strazdiņš pasākuma dalībniekus iepazīstināja ar Lean metodoloģiju.

    Reklāma

    Savukārt uz “Tehnoloģiju skatuves” Liepājas Universitātes (LiepU) speciālisti no Dabas un inženierzinātņu fakultātes Ulda Žaimja vadībā prezentēja savas radītās iekārtas: par 2D akvatorija monitoringa ierīci pastāstīja Andrejs Kukuškins, Sebastians Štāls-Aploks prezentēja ķermeņa sensorus un Rodrigo Gruntmanis atklāja mehatronikas pasaules smalkumus, bet Linda Alksne pastāstīja par entropijas aprēķinu video lekcijām.

    LiepU studiju programmas “Jauno mediju māksla”, biedrības ASTE un LiepU Mākslas pētījumu laboratorijas pārstāvju ekspozīcija Annas Priedolas pārraudzībā apmeklētājiem ļāva nokļūt virtuālajā realitātē, iepazīt skaņas un videomākslas nianses un noskaidrot, kā darbojas ilgtspējas kalkulators.

    Dalībniekus sagaidīja ne tikai IT jomas profesionāļu iedvesmas stāsti uz divām skatuvēm un ieskats tehnoloģijās, kas top Liepājā, bet arī arkādes spēles “Mortal Combat”, “Tekken 3” un Liepājā radītās atmiņas spēles “Sadabū” turnīri. Uzvarētājus ar balvām iepriecināja “Brain Games”, “InPass” un “TOODE RADA”. Savukārt ar labu mūziku izklaidēja DJ ORTHODOX – elektroniskās mūzikas projekts no Liepājas.

    IT uzņēmuma “TestDevLab” pārstāvis Kristaps Skutelis uzņēmuma vārdā Liepājas IT kopienas izaugsmes veicināšanai pasniedza dāvinājumu 1000 EUR apmērā un pauda pateicību tīklošanās pasākuma “IT Waffle Meetup” iniciatorei, Digitālo inovāciju parka vadītājai Agatei Ambultei, uzsverot, ka iespēja IT jomas speciālistiem un entuziastiem tīkloties un atrast līdzīgi domājošus cilvēkus nākusi “īstajā laikā, ar pareizo jaudu un milzu nozīmi Liepājas IT (un ne tikai) jomas attīstībā”.

    Pasākums bija bez maksas, un to apmeklēt varēja vien ar reģistrētiem ielūgumiem, uzrādot personu apliecinošu dokumentu un derīgu Covid-19 sertifikātu/negatīvu testu, kas veikts pēdējo 48 stundu laikā. Pasākumā tika ievēroti visi aktuālie epidemioloģiskās drošības noteikumi.

    “IT Waffle Meetup” jubilejas pasākumu “3 GADI – 3 DRAUGI” organizēja “IT Waffle Meetup”, “Liepaja TechGirls”, LIAA Liepājas biznesa inkubators, “Coworking Liepaja”, LiepU Dabas un inženierzinātņu fakultāte, LiepU Mākslas un pētījumu laboratorija, Digitālo inovāciju parks. Pasākumu atbalstīja Liepājas pašvaldība, “Giraffe360”, “S-TEC Latvia”, “Brain Games”, “TOODE RADA”, “InCopy”, “InPass”, “Mani Svētki”, “Radošā apvienība Šarmants”, “ABCPRINT”, “Red Bull”, “Rīgas Balzams” “Cross Keys Gin”, “Woodstock”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tusnis
    16.09.2021 22:14

    IT vafeļu tusiņš, hm.

    Reklāma