Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel Eiropas pusvadītāju ražotnēs investēs 20 miljardus dolāru

    Jaunākie raksti

    Intel paziņojis, ka grasās Eiropas pusvadītāju ražotnēs ieguldīt 20 miljardus dolāru. Šis paziņojums ir daļa no plāna, lai Intel saņemtu atbalstu no Eiropas Savienības valstīm gan finanšu, gan politiskā līmenī.

    Intel pārstāvji jau tikušies ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu un Itālijas premjerministru Mario Dragi, lai apspriestu globālās problēmas ar procesoru pieejamību, kas ietekmē ne tikai datoru komplektēšanu, bet arī mašīnbūvi un ražotnes kopumā.

    Reklāma

    Jau zināms, ka Intel meklē vietu ražotnei Eiropā. Intel nepieciešami aptuveni 400 hektāri, lai izveidotu pusvadītāju ražotni, tie tiek meklēti Vācijā, Beļģijā, Nīderlandē un Francijā. Protams, šādai ražotnei nepieciešami arī darbinieki. Sagaidāms, ka šādas milzu ražotnes kopējās investīcijas sasniegtu 100 miljardus dolāru aptuveni 10 gadu periodā.

    No Francijas jau saņemti mājieni, ka Intel meklē iespēju Eiropā ražot procesorus 10 nm tehnoloģiskajā procesā. Vienlaikus zināms, ka Eiropas ražotnē tapušo procesoru izmaksas varētu būt 30 līdz 40% augstākas par tām, kas ir Āzijas ražotnēs, ja no Eiropas valstīm netiek saņemts nekāds atbalsta mehānisms.

    Avotsft
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma