Web Analytics
More
    Reklāma

    Amsterdamā uzstādīts pasaulē pirmais ar 3D printēšanas tehnoloģiju radītais tilts

    Jaunākie raksti

    Amsterdamas gājējiem tagad ikdienā būs lieliska iespēja baudīt mūsdienu tehnoloģiju sniegtās iespējas, šķērsojot ar 3D printeri veidotu gājēju tiltu, kas ir pirmais šādi radītais tilts pasaulē.

    Kaut arī šis projekts aizsākās jau 2017. gadā, tomēr kopējā realizācija līdz reālam produktam, kuru var izmantot cilvēki, ir prasījusi četrus gadus. Londonas Impērijas koledžas zinātnieki, sadarbojoties ar holandiešu uzņēmumu MX3D, ir izveidojuši šo tiltu, kas ir radīts ar 3D tērauda printera palīdzību. Tas ir 12 metrus garš un ir veidots tieši gājējiem, tiekot novietotam pāri kanālam, kas atrodas saucamajā “sarkano lukturu rajonā”. Papildu tas ir aprīkots ar dažādiem sensoriem, kuri ir spējīgi pārbaudīt gan tilta noslodzi, gan arī dažādus meteoroloģiskos mērījumus. Tie noderēs veicot analīzi, kā tilts vairāku gadu garumā ietekmē apkārtējo vidi.

    Reklāma

    Protams, šo 3D printēto tiltu nebūtu iespējams uzstādīt, ja tas netiktu kārtīgi pārbaudīts, un tas ir ticis testēts ar 20 tonnu slodzi, norādot uz struktūras stiprību. Tāpat šī konstrukcija ir ieguvusi dažādus dizaina novērtējumus. Pats tilts ticis radīts sešu mēnešu garumā, izmantojot 4,9 tonnas tērauda. Pagaidām projekts veidots ar domu, lai saprastu, kādas iespējas ir 3D printēšanas tehnoloģijai dažādu lielāku būvniecības konstrukciju radīšanā, kā arī izmantojot tieši tēraudu. Iepriekš esam ziņojuši par 3D printētām mājām un mašīnu virsbūvēm. Parasti gan šī tehnoloģija tiek izmantota, lai izveidotu salīdzinoši maza izmēra formas un produktus, kuri ir veidoti no plastmasas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    02.08.2021 10:37

    Gājēju tiltam 20.tonnas slodzes pārbaude??? 12.metru garam. Ar 5.tonnām laikam, par maz.

    KKTK
    02.08.2021 10:59

    Vajadzēja STS sensoru…

    Reklāma