Web Analytics
More
    Reklāma

    Roborock S7 apskats – esmu gatavs robotam savās mājās

    Jaunākie raksti

    Ar putekļus sūcošiem robotiem esmu pazīstams no laikiem, kad tie bija ar biljarda bumbiņas dzīves filozofiju – atsities pret sienu, maini virzienu, brauc tālāk. Modernie putekļu sūcēji roboti jau paļaujas uz radariem un pat videokamerām, taču kurā mirklī robota aprīkojuma līmenis jau ir par traku? Paspēlēties jau var pirmās reizes, bet ne visas iespējas tiks pēcāk izmantotas.

    Ko es meklētu putekļu sūcējā robotā? Droši vien seno kāda tehnoloģiju giganta saukli – it just works. Lai putekļu sūcējs robots tiešām arī ir pilnīgi vai gandrīz pilnīgi patstāvīgs, lai man tikai ik pa laikam ir jāiztīra putekļu tvertne. Nevēlos ar robotu ikdienā duetā dziedāt vai ar apšaubāmas kvalitātes kamerām pieskatīt suni, kura man nav.

    Reklāma

    Pēc visiem robotu putekļu sūcēju apskatiem varu sacīt, ka Roborock S7 beidzot ir tas, ko vēlētos redzēt savās mājās. Protams, Roborock S7 ir savi mīnusiņi, piemēram, cena, bet izmantošanas ziņā Roborock S7 ir tieši tas, ko mana mazā sirds kāro.

    Tehniskās nianses

    • Sūkšanas jauda: 2500 Pa
    • Akumulatora ietilpība (mAh): 5200, līdz 3 h ar vienu uzlādi
    • Ūdens trauks (ml): 300
    • Putekļu trauka izmērs (ml): 470
    • Attālināta vadība: ar balsi vai ar lietotni
    • Trokšņu līmenis (dB): 67
    • Jauda (W): 66
    • Uzkopjamā platība: līdz 240 kvadrātmetriem
    • Papildu: PreciSense LiDAR navigācija, mazgājams gaisa filtrs, ultraskaņas paklāju atpazīšana
    • Cena: ap 650 eiro

    Izskats un uzbūve

    Roborock S7 izskatā nav nekā unikāla, šis ir nu jau ierasti apaļas formas robotizēts putekļu sūcējs ar nelielu kūkumu radara sensoram, vienu ūsu sānā, kas vāc netīrumus, skatam paslēptu putekļu tvertni, ūdens tvertni nosacītajā aizmugures daļā, ar riteņiem, mitrās uzkopšanas lupatiņu un silikona rotējošo galveno birsti apakšā. Roborock S7 uzlādējas pie ierastas formas un funkciju uzlādes stacijas un pircēja saņemtais komplekts ar to arī ir izsmelts.

    Ja tagad sākam atkal pētīt cenu, tad diez ko labi Roborock S7 neizskatās – ne tam ir pašiztukšošanas konteiners netīrumiem, tam pat līdzi netiek dots plastmasas paklājiņš, kas sargātu grīdas segumu no mitruma, kad robots atgriežas no telpu mitrās uzkopšanas darbiem. Bet vai tas mani satrauc? Nē!

    Roborock S7 pie mums atbraucis baltā krāsā, uz tā attiecīgi nevar redzēt putekļus. Melnā Roborock S7 versija droši vien nebūs tik pateicīga ilgākai robota ignorēšanai. Zem virsējā vāka atrodas tikai Wi-Fi un atiestatīšanas podziņas, kā arī putekļu konteiners, bet te neatradīsim ierasto ķemmīti/griezni, kas palīdz iztīrīt matus un diegus no rotējošajiem Roborock S7 elementiem. Kāpēc nav šī aksesuāra? Jo gandrīz visu Roborock S7 var izjaukt un iztīrīt ar pirkstu palīdzību. Pat galvenā, rotējošā birste uz sevis maz ko uztin, bet tai nav saru, attiecīgi birste ir ātri notīrāma. Ik pa laikam kāds mats uztinas uz asīm, bet arī tās var ar rokām atjaukt vaļā un bez piepūles iztīrīt.

    Roborock S7 putekļu tvertne ir ar visai viduvēju ietilpību, to vismaz manā mājā nācās tīrīt pēc aptuveni 100 kvadrātmetru izbraukāšanas. Toties ūdens tvertne pietiks aptuveni 200 kvadrātmetriem. Šoreiz jāsaka, ka kļuvu arī par mitrās uzkopšanas fanu, tieši tik feini Roborock S7 vilka līdzi mazgājamo lupatiņu. Turklāt šī mitrās uzkopšanas lupatiņa ne reizi neieķērās paklājos, kas arī ir liels pluss.

    Kopumā Roborock S7 izskatās pēc parasta putekļus sūcoša robota, bet tam ir piedomāts pie daudzām niansēm, kas cilvēka ikdienu padara daudz vienkāršāku. Turklāt Roborock S7 nav samocīts ar nevajadzīgiem niekiem.

    Iestatīšana un lietotne

    Kā jau minēju iepriekš, Roborock S7 iestatāms neticami vienkārši, turklāt nevienā solī nebija vispār nekādu aizķeršanos. Uz paša robota nāk uzlīmēts QR kods, kas aizved uz Roborock lietotnes ielādi Google Play veikalā. Pēc tam nākas izveidot savu lietotāja kontu, bet šī prasība ir loģiska, jo Roborock S7 paredzēts izmantošanai kopā ar lietotni. Robotu pat varēsi aktivizēt, atrodoties ārpus mājas. Atliek vien Roborock S7 savienot ar mājas Wi-Fi tīklu, uzgaidīt, līdz tiek nosinhronizēti dati un palaist to pirmajā skrējienā pa māju. Te gan uzreiz pieminēšu, ka Roborock S7 nav iespējams iestatīt ar vienu viedtālruni, kas vienlaicīgi darbojas arī kā Wi-Fi pieejas punkts. Nāksies izmantot vienu viedtālruni kā pieejas punktu, otru izmantot Roborock S7 iestatīšanai.

    Roborock S7 uzreiz veic programmatūras atjaunināšanu un lietotne vēsta, ka tas aizņems 5 līdz 10 minūtes. Tomēr neskatoties uz to robots atjaunināja sevi aptuveni divu minūšu laikā. Uzreiz arī vari uzsākt Roborock S7 lietošanu, jo tas jau rūpnīcā ir uzlādēts līdz 50%.

    Lietotne ļauj jau uzreiz iestatīt četrus dažādus sūkšanas jaudas režīmus, attiecīgi mainās arī Roborock S7 darbības ilgums un nedaudz arī skaļums. Tur pat iespējams norādīt mitrās uzkopšanas laikā izmantoto ūdens daudzumu, kas tiek padots uz lupatiņu.

    Pēc pirmā brauciena pa mājokli Roborock S7 izveido karti, kurā robots pats atzīmē istabas, sadalot mājokli zonās. Vari pats izvērtēt robota samērīto, apvienot zonas vai sadalīt mājokli vēl sīkākā zonējumā (piemēram, pa istabām). Jau nākamajā reizē varēsi Roborock S7 sūtīt tikai uz bērnistabu vai virtuvi, bet retāk izmantotās platības šajā reizē netīrīt. Turklāt Roborock S7 prot kartēt uzreiz līdz četriem mājas stāviem. Uzkopšanas darbojas gan vajadzēs robotu pašam cilāt starp stāviem.

    Kopumā S7 pavadošā lietotne darbojās perfekti, viss ir saprotams, nekas nav vairākkārt jāapstiprina, nav nekādi tizlu vai sarežģītu iespēju, lietotne neuzmācas ar niekiem, kas varētu traucēt ātru robota izmantošanu. Pastāv iespēja iestatīt dažādus tīrīšanas laikus un laikus, kad robots nedarīs neko, lai nepamodinātu mājiniekus.

    Uzkopšana

    Manuprāt, S7 beidzot ir robotu putekļu sūcējs, kas mājokli spēj uzturēt lieliskā tīrības pakāpē, bet tāpat bez īstena putekļu sūcēja neiztikt, jo S7 neuzkops plauktus, tas var netikt zem zemākiem skapjiem vai radiatoriem. Pēc oficiālajiem datiem S7 ir 9.6 cm augsts, bet man mājoklī atradās tikai viena vieta, kur tas netika klāt – zem diezgan zema radiatora, kam pie viena sāna piestumts klāt visai biezs paklājs.

    Robots savos braucienos pa māju ir tik precīzs, ka kartē tiek atzīmētas pat krēslu kājas – tu vari izskaitīt, ka mājas biroja krēslam ir piecas, nevis sešas kājas. Robots ļoti labi pārvar biezu paklāju veidotos pakāpienus, bet ar plāniem paklājiem tas var nedraudzēties. Manā dzīvesvietā tas atrada vienu paklāju, zem kura robotam izdevās regulāri nedaudz pabraukt apakšā, bet tas ir lēts un plāns paklājs. Kad S7 uzbrauc uz paklāja, tiek aktivizēta agresīvāka sūkšana, kas arī ir patīkams nieks.

    Tāpat tiek apgalvots, ka S7 prot pārvarēt līdz 2 cm augstus šķēršļus, bet robots nebija pierunājams piekāpt vannas istabā, kur ir izveidojies neliels pacēlums, jo tur ir ieklāta siltā grīda zem flīzēm, toties robotam bija nepārvarama vēlme rāpties uz zem trepēm esošas aptuveni 2 cm austas un 10 cm platas konstrukcijas, kur robots pāris reizes iesprūda.

    Sūkšanas jauda ir pilnīgi pietiekama arī otrajā sūkšanas režīmā, nav pat jāpāriet uz diviem jaudīgākajiem režīmiem. Pieļauju, ka te lielu lomu spēlē birstes. S7 spēj iztīrīt gandrīz visus stūrus, tas prot apbraukt ap krēslu kājām, palīst zem skapjiem un tam problēmas nesagādā arī pat tik sīki priekšmeti kā durvju atdures.

    Mitrā uzkopšana ir patīkama funkcija, bet tad tiešām ir S7 jālaiž katru dienu pa māju, un mitro uzkopšanu jāplāno vismaz pāris reizes nedēļā, pretējā gadījumā mitrās uzkopšanas lupatiņa vilks līdzi visai daudz mēslu pa visu dzīvojamo platību. Nevajag arī piemirst, ka pie dokstacijas nevar uzstādīt plastmasas paliktni, lai mitrā lupatiņa nesabojā grīdas segumu, tas var izradīties paliels mīnuss koka grīdu īpašniekiem. Man arī jāsaka, ka mitrās uzkopšanas lupatiņa pa dēļu grīdu visai ātri sāk dilt. Uz lamināta vai parketa būtu mazāks dilstošo detaļu nolietojums. Tāpēc to būs jāņem nost tad, kad nemazgāsim grīdas.

    Vismaz man patīk, ka Roborock S7 necenšas veidot karti ar izmētātajiem apaviem, tā vietā robots ik pa laikam pastums nomesto čību prom, ja tā būs robotam ceļā. Novēroju, ka istabas vidū čības netiek stumdītas, bet pie sienām atstātos apavus Roborock S7 cenšas pabīdīt, lai iztīrītu zem tiem. Nemācēšu gan teikt, vai tas ir tīši, vai netīši.

    Nobeigumā

    Kopumā bez liekas sarkšanas varu apgalvot, ka Roborock S7 beidzot ir tas robots, ko pats vēlētos savās mājās – tas nav piebāzts ar visādām muļķībām, bet vienkārši dara tam uzdoto darbu. Roborock S7 nav aprīkots ar kamerām vai čību un suņu kaku kartēšanu, bet to man arī neprasās (jo man nemaz nav suņa). Toties pamata iespējas noslīpētas tik tālu, ka Roborock S7 atbilstu pat izlutinātākā tīrības piekritēja prasībām.

    No ne tika labajām Roborock S7 īpašībām varētu minēt visai augsto cenu, bet robota komplekts ir ļoti nabadzīgs, te pat netiek iedots plastmasas paliktnis, lai mitrās uzkopšanas lupatiņa nesabojā koka grīdu. Komplektā nav arī nekādu citu papildu dilstošo detaļu vai filtru. Uz manas visai raupji slīpētās koka grīdas mazgājamo lupatiņu noplēsīšu vasaras laikā, nekādu ilgo mūžu neparedzu arī silikona rotējošajai birstei. Bet tās ir detaļas, kas jebkurā gadījumā ar laiku būs jānomaina un tās jau startā varam sapirkt rezervei.

    Patika

    • šis ir labākais redzētais robots putekļu sūcējs, nedomāju, ka kaut kas būtu te vēl piebilstams

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • dārgs
    • nabadzīgs aprīkojums
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ivars
    14.07.2021 13:21

    Tu rakstīji aprakstus gan par S5, gan S6, gan šo – S7. Ar ko šis ir labāks par priekšgājējiem? Pēc apraksta izklausās, ka vienīgais, kas ir mainījies, ir slapjuma paliktņa neiekļaušana par paaugstinātu cenu, un es neticu, ka šis būtu iemesls, kādēļ izvēlēties tieši šo robotu… :)

    Eggy Mega
    14.07.2021 13:57
    Reply to  Ivars

    Birstes vēl. S5 diezgan labi tin virsū matus un tml.,bet vienalga krietni mazāk kā iRobots (7xx sērija)

    Elvis
    14.07.2021 14:09
    Reply to  Ivars

    Jā, es skatos uz bildēm un nesaprotu atšķirību starp manu S5 Plus. Birste tikai savādāka, bet to pašu Aļikā var nopirkt jaunā stila.

    Tasesmues
    14.07.2021 17:28
    Reply to  Ivars

    Šamējam lupatiņa vibrē, līdz ar to esot daudz labāka un ātrāka mitrā tīrīšana un roborock solīja, ka būšot automatizēta putekļu trauka iztukšošanas.

    Ivars
    15.07.2021 11:26
    Reply to  Artis Ābols

    Ir kaut kādas aizdomas, kādēļ šis tīra labāk? Jo sūkšanas jauda ir tāda pati, filtrs, ja nemaldos, arī tas pats, kas iepriekšējam visus smalkos putekļus laida garām.. :)
    P.S. Man šķiet, ka mans S5 arī tīra. Tiesa, grūti to tā pateikt, jo tas nabags strādā katru otro dienu, bet pēc pankūku cepšanas milti bija tikai zem galda kājām – pārējais, pat stūros, bija pieņemami.

    Tasesmues
    15.07.2021 19:48
    Reply to  Ivars

    s7 ir pat mazāka sūkšanas jauda kā s5 max, bet lupatiņa vibrē un tiek drusku piepacelta, kad brauc pa paklāju. Dažādos apskatos s5 max tiek likts augstāk pēc sausās tīrīšanas kvalitātes.

    Guntars K
    15.07.2021 11:22

    Dārgs ir tikai “mīnusiņš”? Varbūt labāk uzreiz pateikt – “izvēloties jebkuru citu no dārgajiem brendiem, jūs samaksāsiet uz pusi mazāk par to pašu kvalitāti, bet par to pašu cenu iegūsiet daudz attīstītākas tehnoloģijas”. Bet reklāmrakstā jau nevar savādāk, vai ne?
    Un ko gan citu varētu ielikt plusos, kā klajus melus. Ja robots ar pogu priekšējā panelī skaitās labākais, kas ir redzēts, tad var garantēti teikt, ka šis raksts ir izmetams mistkastē, jo savos pamatos rakstījis cilvēks ar “neko nezinu, bet viedoklis ir”.

    Kursors.lv
    15.07.2021 12:04
    Reply to  Guntars K

    Tu šo komentāru varēji izmantot, lai padalītos ar savu pieredzē balstīto viedokli par šīm ierīcēm, taču tā vietā izvēlējies interneta gudrinieka ierasto iespēju – padirsties pa labi un pa kreisi. Tādējādi neradīji absolūti nekādu pievienoto vērtību. Nu varbūt tikai apmierināji kaut kādu savu kompleksu radīto vajadzību. Mēģini vēlreiz!

    Tasesmues
    15.07.2021 19:51

    Ar gribētu uzzināt kuri ir lētāki un ar daudz attīstītāku tehnoloģiju. Mans nīno (neato botvac 85) ir aizsūtīts pensijā, labprāt iegādātos jaunu.

    heh
    17.07.2021 00:17
    Reply to  Guntars K

    man gan liekas, ka ir tieši otrādi, līdzvērtīgi šim ir tikai iroboti no dārgākajiem plauktiem, kuru cena ir 2x dārgāka

    Osis
    17.07.2021 10:00

    S7 patiesībā ir diezgan maza sūkšanas jauda, bet sūcot labāk. Plastmasas paliknis nav pielikts tāpēc, ka tādu nevajag, mazgājošā daļa pati paceļas aukšā, kad robots noparkojas vai kad uzbrauc uz paklāja. Ja drīks pieminēt tiem, kuri meklē jaunu robot sūcēju, tad labs youtubes kanāls ir Wacuum wars

    Last edited 2 years ago by Osis
    Janis Zarins
    18.07.2021 13:54

    Sveiki visiem! Viss ir forši izņemot to ka servisa līmenis un garantiju saistības šim putekļusūcējam ir “0”!!!!!! Mēs lietojām 10 mēnešus S6 MaxV un nolūza tas mazais vadošais ritentiņš un izrādījās, ka garantija uz mehāniskām daļām nav!!!! Ritentiņa nomaiņa 37,8EUR…garantijas dokumentu nav izņemot atsauksmi uz Xiomi mājas lapu!!!! Labi ka pirku caur LMT, klas paņēma 50% remonta izmaksas uz sevi…. un pec LMT darbinieku teiktā Xiomo ir “melnā saraksta” līderis, kas attiecas uz garantiju saistību izpildi…. Cena viņam ir lēta jo šis robots ir LG kopija kas maksā ap 1300EUR…. Tā kā ja telpas irl ielas ap 150m2 tad iespējams divu gadu garantija nepavilks….. Tā kā NEPIRKT!!!!! Nav garantiju nav nākotnes…..diemžēl!!!!!! Dažās eiropas valstīs viņš ir zem izplatības aizlieguma dēļ “kopēšanas”…..:(

    Līva
    21.03.2023 11:01

    Vai to putekļu filtru tiešām var skalot zem ūdens?

    Reklāma