Web Analytics
More
    Reklāma

    Sejas atpazīšanas sistēmas kļūdas ASV traucē saņemt bezdarbnieka pabalstu

    Jaunākie raksti

    Vairākos Amerikas štatos tiek izmantota īpaši veidota cilvēku sejas atpazīšanas sistēma, ar kuras palīdzību cilvēki var pieteikties bezdarbnieku pabalstiem un nodrošināt savu atpazīšanu. Tomēr atklājies, ka vairākiem cilvēkiem tas radījis grūtības saņemt atbalstu ilgākā laika periodā.

    Vairāk nekā 21 Amerikas štats izmanto sejas atpazīšanas sistēmu ID.me, kas apstiprina cilvēku bezdarbnieku pabalstus. Vairāki lietotāji ir sūdzējušies par to, ka nav iespējams identificēt savu seju un tādējādi identitāti, lai tos saņemtu. Situācijā dažreiz pat nav palīdzējusi arī videozvana izmantošana, kas būtu jābūt pēdējam solim atpazīšanā. Kā norāda ID.me vadītājs Bleiks Hals (Blake Hall), tad atpazīšanas problēmas noteikti nav saistītas ar ādas krāsu vai tehniskajām problēmām, jo sistēmas algoritms ir spējīgs atpazīt 99,9% seju. Hals norāda uz pašu lietotāju kļūdām, nepareizi uzņemot savas pašbildes un nesekojot instrukcijām.

    Reklāma

    Šajā laikā ASV ir ļoti pieauguši arī viltus bezdarbnieku pabalstu pieteikumi, kuru apmērs sasniedzis jau 400 miljardus dolāru, un savā ziņā šīs sūdzības varētu būt saistītas arī ar cilvēku vēlmi tiem pieteikties bez iemesla. Jebkurā gadījumā mazais kļūdas procents cilvēkiem rada problēmas pieteikties šim valsts atbalstam, kas kopumā norāda uz to, cik gan ļoti dažādu tehnoloģiju izmantošana var ietekmēt sabiedrību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma