Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei Ķīnā atver savu lielāko globālo kiberdrošības un privātuma aizsardzības caurskatāmības centru

    Jaunākie raksti

    Huawei šonedēļ atvēra savu lielāko globālo kiberdrošības un privātuma aizsardzības caurskatāmības centru. Tas atrodas Dunguaņā, Ķīnā. Atklāšanas ceremonijā, pārstāvot telekomunikāciju nozares galvenās ogranizācijas, piedalījās vadītāji no Globālās Mobilo komunikāciju sistēmu asociācijas (GSMA), Programmatūras un sistēmu izstrādes uzņēmuma (SUSE) un Lielbritānijas standartizācijas institūcijas, kā arī Apvienoto Arābu Emirātu un Indonēzijas regulatori.

    Jaunā centra atklāšanas ceremonijas laikā Huawei prezentēja arī savu produktu kiberdrošības vadlīnijas. Tā ir pirmā reize, kad uzņēmums informāciju par savu produktu drošības un pārvaldības sistēmu ir padarījis pieejamu visai nozarei. Šāds solis tiek sperts, lai vēl vairāk padziļinātu sadarbību ar klientiem, piegādātājiem, standartu organizācijām un citām iesaistītajām pusēm kiberdrošības stiprināšanai nozarē.

    Reklāma

    “Kiberdrošība šobrīd ir svarīgāka kā jebkad,” Dunguaņas centra atklāšanā norādīja Kens Hju (Ken Hu), Huawei rotējošais priekšsēdētājs. “Mums kā nozarei ir jāsadarbojas, jādalās ar praksē iegūtajām zināšanām un jāuzlabo mūsu pārvaldības, standartu lietošanas, tehnoloģiskās un verifikācijas prasmes. Mums jāpanāk, ka sabiedrība un regulatori var uzticēties ikdienā izmantoto produktu un pakalpojumu drošībai. Kopā mēs varam atrast pareizo līdzsvaru starp drošību un attīstību aizvien vairāk digitalizētajā pasaulē.”

    Pēdējo gadu laikā nozares digitalizācija un tādas jaunās tehnoloģijas kā 5G un mākslīgais intelekts ir padarījuši kibertelpu vēl sarežģītāku. Vēl jāņem vērā, ka Covid-19 pandēmijas laikā cilvēki lielāko daļu sava laika ir pavadījuši tiešsaistē. Šīs tendences ir radījušas jaunas kiberdrošības risku iespējas.

    Jaunais globālais kiberdrošības un privātuma aizsardzības caurskatāmības centrs Dunguaņā izveidots, lai risinātu šīs problēmas. Centrs nodrošinās nozares spēlētājiem platformu, kur dalīties pieredzē kiberpārvaldības jomā un kopā strādāt pie tehniskiem risinājumiem. Centrs uzdevums, ir demonstrēt risinājumus un dalīties pieredzē, veicināt komunikāciju un kopīgas inovācijas, kā arī atbalstīt drošības testēšanu un verifikāciju. Tas būs atvērts regulatoriem, neatkarīgām trešo pušu iekārtu testēšanas un standartu organizācijām, kā arī Huawei klientiem, partneriem un piegādātājiem.

    Lai veidotu vienotu pieeju kiberdrošības jautājumiem telekomunikāciju nozarē, tādas organizācijas kā Globālā Mobilo komunikāciju sistēmu asociācija (GSMA) un trešās paaudzes partnerības projekts (3GPP) sadarbojas ar nozarē iesaistītajām pusēm, lai veicinātu NESAS tīkla aprīkojuma drošības apliecināšanas shēmas un neatkarīgu sertifikāciju izmantošanu. Šīs vadlīnijas ir plaši atzītas nozarē, un tām ir nozīmīga loma drošu tīklu attīstībā un verifikācijā.

    Huawei jaunā centra atvēršanā piedalījās arī GSMA ģenerāldirektors Mats Grenraids (Mats Granryd). “Esošo un jauno pakalpojumu sniegšana šajā 5G ērā galvenokārt balstīsies uz mobilo tīklu nodrošināto savienojumu. Tās fundaments – tehnoloģiju drošība un uzticamība,” viņš sacīja. “Tādas iniciatīvas kā GSMA 5G kiberdrošības zināšanu bāze, kas izveidota, lai palīdzētu iesaistītajām pusēm izprast un mazināt tīkla izmantošanas riskus, kā arī NESAS – nozarē atzīta drošības apliecināšanas shēma –, ir izstrādātas, lai uzlabotu tīkla aprīkojuma drošības līmeni visā nozarē.”

    Pasākumā Huawei prezentēja savu produktu kiberdrošības vadlīnijas, kas apkopo vairāk nekā desmit gadus uzkrātu pieredzi produktu drošības pārvaldībā, iekļaujot plašu ārējo noteikumu, tehnisko standartu un normatīvo prasību klāstu. Vadlīnijas kopā ar citiem Huawei pārvaldības mehānismiem palīdz nodrošināt uzņēmuma produktu kvalitāti, drošību un uzticamību. Gadu gaitā Huawei izveidojis vairāk nekā 1500 tīklu, kas nodrošina savienojumu vairāk nekā 3 miljardiem cilvēku 170 valstīs un reģionos. Neviens no šiem tīkliem nav pieredzējis nozīmīgus ar drošību saistītus starpgadījumus.

    “Šī ir pirmā reize, kad mēs dalāmies ar savu drošības vadlīniju sistēmu ar visu nozari nevis tikai galvenajiem piegādātājiem,” dalās Šons Jangs (Sean Yang), Huawei Globālā kiberdrošības un privātuma aizsardzības biroja direktors. “Mēs vēlamies aicināt visas ieinteresētās puses, tai skaitā klientus, regulatorus, standartu un testēšanas organizācijas, kā arī tehnoloģiju nodrošinātājus pievienoties mums, lai apspriestu un strādātu pie kiberdrošības vadlīnijām. Kopā mēs varam turpināt nepārtraukti uzlabot produktu drošību visā nozarē.”

    Šobrīd nozarē joprojām trūkst standartos balstītas, koordinētas pieejas drošības jautājumiem, it īpaši attiecībā uz pārvaldību, tehniskajām iespējām, sertifikāciju un sadarbību.

    “Kiberdrošības risks ir kopīga atbildība,” atklāšanas runā secināja Kens Hju. “Valdībām, standartu organizācijām un tehnoloģiju nodrošinātājiem jāsadarbojas, lai veidotu kopīgu izpratni par kiberdrošības izaicinājumiem. Šiem centieniem ir jākļūst starptautiskiem. Ir jāizvirza vienoti mērķi, jāsaskaņo atbildības un cieši jāsadarbojas, lai radītu uzticamu digitālo vidi, kas atbilstu šodienas un nākotnes izaicinājumiem.”

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    10.06.2021 09:17

    Pārsmieties. Šis ir tāpat kā Krievija savā pirmajā kanālā sāktu raidījumu ciklu “Pravda” :D :D :D

    Kursors.lv
    10.06.2021 10:02
    Reply to  KKTK

    Jā, es arī neticu nevienam šajā preses relīzē uzrakstītajam vārdam, bet man likās svarīgi publicēt Huawei versiju par šo visu. Varbūt pēc gadiem būs interesanti pavērot, ko un kā uzņēmums rīkojās.

    Reklāma