Web Analytics
More
    Reklāma

    Dienvidkorejietis radījis “Trešo aci”, kas telefona atkarīgajiem palīdzēs drošāk pārvietoties

    Jaunākie raksti

    Redzēt pie telefona ekrāna “pielipušu” cilvēku sejas ir ikdiena, neatkarīgi, vai atrodies uz ielas, veikalā vai dabas parkā. Nepievēršot uzmanību apkārt notiekošajam, bieži vien neviļus var gadīties spert soli tur, kur galīgi nevajadzētu. Cik nav dzirdēts, ka šādā veidā cilvēki ieskrien stabos, kokos, lauž kaklu, iekrītot atvērtās kanalizācijas lūkās utt. Dizaineris no Dienvidkorejas Pengs Minvuks (Paeng Min-wook) radījis risinājumu šai problēmai – ierīci ar nosaukumu “Trešā acs”, kas “ekrāna pielipušajiem” ļauj droši pārvietoties, neradot riskus dzīvībai ne sev, ne citiem.

    “Trešā acs” ir daļa no Minvuka projekta “Phono Sapiens”. Ierīci, kas darbojas savienojumā ar telefonu, var piestiprināt pie galvas, un tā ar sensoru palīdzību nosaka tālāk esošos šķēršļus, kamēr pats lietotājs var turpināt “skrollot” sociālos tīklus. Fiksējot kādu šķērsli aptuveni divu metru attālumā, ierīce nosūtīs brīdinājumu uz telefonu.

    Reklāma

    28 gadus vecais Minvuks uzsver, ka tā vietā, lai komercializētu savu risinājumu, viņš ar to vēlas pievērst sabiedrības uzmanību problēmai, kas saistās ar viedierīču lietotājiem, kuri ne uz sekundi nevar nolaist acis no ekrāna. Viņš piebilst, ka ar “Trešās acs” palīdzību vēlas kritizēt viedierīču patēriņa paradumus un cer, ka cilvēki šādā veidā kaut nedaudz paskatīsies uz sevi no malas un sapratīs, ka kaut ko dara ne tā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    08.06.2021 12:23

    Nekas jauns, automašīnās tas jau ir sen – saucās aktīvā drosības sistēma.

    Krotow
    08.06.2021 21:56

    Iespējams ka noderīgāka būtu sirēna ar attāluma noteikšans sensoru. Kas telefonā iegrimušajam objektam tuvojoties citiem cilvēkiem vai ielas malai, sāktu skaļi aurot un pievērstu citu uzmanību.

    Reklāma