Web Analytics
More
    Reklāma

    “Instagram” un “Facebook” izlaiž funkciju paslēpt “patīk” skaitu

    Jaunākie raksti

    Pēc vairāku gadu ilgiem testiem beidzot līdz lietotājiem globālā līmenī nonākusi iespēja paslēpt “patīk” (like) skaitu. Lietotāji pēc savām vēlmēm var izvēlēties, kuri cilvēki:

    • visi;
    • tiem, kuriem seko;
    • neviens

    -var redzēt saņemto “patīk” skaitu. Norādīts, ka šī iespēja varētu veicināt to, ka lietotāji vairāk uzmanības pievērš ieraksta saturam, nevis cik daudz cilvēku to ir “ielaikojuši”.

    Reklāma

    “Instagram” šo iespēju integrējis pēc vairāku gadu izmēģinājumiem un zināma ekspertu spiediena. Lielbritānijas Sabiedrības veselības aģentūras 2017. gada pētījumā noskaidrots, ka “patīk” skaits zem ierakstiem ir “viskaitējošākā funkcija jauniešu garīgajai veselībai un labklājībai”. Eksperti arī apgalvo, ka “patīk” pogas vai “patīk” skaita noņemšana varētu mazināt trauksmi un sociālo spiedienu atsevišķiem “Facebook” un “Instagram” lietotājiem. 

    Līdzīga iespēja tuvāko nedēļu laikā tiks ieviesta arī “Facebook”. Šajā sociālajā tīklā “patīk” skaita noņemšana pirmo reizi eksperimenta nolūkos izmēģināta 2019. gada septembrī ar mērķi noskaidrot, vai šādas izmaiņas uzlabotu platformas lietošanas pieredzi.

    Avots: Facebook
    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma