Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei 2. jūnijā prezentēs savu Android alternatīvu – HarmonyOS

    Jaunākie raksti

    Huawei beidzot oficiāli izziņos HarmonyOS, kuras iznākšana tiek mocīta šurpu turpu jau ilgāku laiku. Huawei HarmonyOS beta versija viedtālruņiem startēja 18. decembrī, bet nu varam gaidīt, ka HarmonyOS jau sāks nonākt pie lietotājiem.

    HarmonyOS beta versija norāda uz to, ka HarmonyOS faktiski būs Android 10 ar EMUI saskarni, bet oficiālu informāciju par HarmonyOS stabilo versiju redzēsim tikai jūnija sākumā. Pagaidām nav līdz galam skaidrs, vai HarmonyOS tiks izziņota tikai Ķīnas tirgum, vai arī tā būs pieejama viedierīcēs visā pasaulē.

    Reklāma

    Huawei jau apsolījis, ka HarmonyOS veidos savu ekosistēmu, lai ērtāk sadarbotos viedtālruņi, televizori, tīmekļa kameras, planšetdatori un citas ierīces.

    Huawei jau pagājušā gada vasarā paziņoja, ka no 2021. gada vairs nekrāmēsies ar Android AOSP versiju (Android Open Source Project jebšu Android bez Google servisiem un Play veikala), tā vietā viedtālruņos nonāks uzņēmuma pašu izlolotā HarmonyOS. No vienas puses, protams, šāds gājiens ir saprotams, jo Android bez Play veikala un bez Google servisiem ir mazvērtīgs produkts, šādas operētājsistēmas izmantošana tikai pagarina Huawei bezjēdzīgo cīņu pret ASV sankcijām. No otras puses – nez vai pat tādam gigantam kā Huawei ir pa spēkam kūrēt arī pašiem savu operētājsistēmu.

    HarmonyOS tika izziņota 2019. gadā kā plāns B, ja tiešām sankcijas turpina liegt atjaunot Huawei sadarbību ar ASV bāzētiem uzņēmumiem. HarmonyOS šobrīd darbina tikai Honor Vision Smart TV, nekur citur HarmonyOS nav tikusi izvietota.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma