Web Analytics
More
    Reklāma

    Toyota Proace CITY Electric paplašina Toyota modeļu klāstu

    Jaunākie raksti

    Jaunais Toyota Proace CITY Electric iezīmē ievērojamu Toyota Professional elektrificēto vieglo komercautomobiļu (LCV) un pasažieru transporta klāsta paplašināšanu. Jaunie modeļi Latvijas tirgū ieradīsies 2022. gadā.

    Jaunā modeļu saime klientiem piedāvās iespaidīgas izvēles iespējas: kravas furgonus un piecu līdz septiņu sēdvietu Verso pasažieru transportu ar standarta (4,4 m) vai pagarināto (4,75) riteņu bāzi. Ar Proace Electric un Proace Verso Electric vidējās kravnesības furgonu un pasažieru transportu Toyota nostiprina uzņēmuma pozīcijas transportlīdzekļu elektrifikācijā.

    Reklāma

    Jaunie modeļi nodrošina neapstrīdamu praktiskumu, jo elektrisko versiju (EV) kravas ietilpība ir tāda pati kā Proace CITY modeļiem – līdz 4,4 m3, turklāt tie nodrošina līdz 800 kg lielu kravnesību un spēj vilkt 750 kg.

    Jaunie modeļi ir ideāli piemēroti autoparkiem un maziem uzņēmumiem, kam nepieciešams spējīgs, uzticams transports un kas vēlas veidot labāku mijiedarbību ar vidi.

    Tādējādi Proace CITY Electric piemīt milzīgs potenciāls palīdzēt Toyota sasniegt tās mērķi līdz 2025. gadam Eiropā izveidot tādu produktu klāstu, kurā vairāk nekā 10% modeļu rada nulli izmešu.

    Spēka agregāts un veiktspēja

    Visi Proace CITY Electric modeļi ir aprīkoti ar 136 DIN ZS (100 kW) elektromotoru, kas piedzen priekšējos riteņus. Spēka agregāts ietver litija jonu akumulatoru, kā arī integrētu līdzstrāvas (DC/DC) lādētāju/pārveidotāju.

    Litija jonu akumulators atrodas zem kravas nodalījuma grīdas, neietekmējot kravas nodalījuma ietilpību. Ar 216 šūnām 18 moduļos tā ietilpība ir 50 kWh. Ar to pietiek, lai nobrauktu 260 līdz 280 kilometrus (WLTP), ar maksimālo braukšanas ātrumu 135 km/h.

    Praktiskums – nodrošināts

    Simtprocentīgi elektriska piedziņa neierobežo Proace CITY Electric praktiskumu. Modeļos, kas aprīkoti ar atjautīgo Smart Cargo sistēmu ar salokāmiem sēdekļiem, kravas telpas tilpums sasniedz 4,4 m3. Kompaktās riteņu bāzes versijas maksimālā kravnesība ir 800 kg, savukārt ar pagarināto bāzi – 750 kg; abi furgoni var vilkt līdz 750 kg smagas, ar bremzēm aprīkotas piekabes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    05.05.2021 11:34

    Diez, šo elektroauto īpašnieki arī tiks “apbalvoti” ar nepieciešamību pirkt vinjetes dēļ papildus akumulatoru masas atšķirībā no elpu aizraujošajiem dīzelīšiem? 🤔

    Reklāma