Web Analytics
More
    Reklāma

    Aicina skolnieces pieteikties bezmaksas radošās programmēšanas darbnīcai

    Jaunākie raksti

    Lai veicinātu skolas laikā meiteņu lielāku interesi par iespējām tehnoloģiju jomā, Riga TechGirls, sadarbībā ar Zviedrijas vēstniecību Rīgā un Dzīvei gatavs, 26.martā, 9:00-12:00, organizē tiešsaistes darbnīcu “Radošā programmēšana. Tekla Workshop”.

    Šī darbnīca ir gan daļa no LIKTA organizētās Digitālās nedēļas 2021, gan pirmā no jaunās Riga TechGirls iniciatīvas – skolnieču digitālo prasmju darbnīcu ciklam “TEKLA workshop and dialogue 2021”.

    Reklāma

    “Radošā programmēšana apvieno radošuma un dizaina pasauli, izmantojot tehnoloģijas. Tas dod iespēju izpausties jaunos un neiedomājami inovatīvos veidos,” norāda darbnīcas vadītāja, Riga TechGirls līdzradītāja un radošā programmētāja Līna Sarma.

    Radošās programmēšanas risinājumi ir ļoti pieejami, jo tie bieži atrodami tiešsaistē. Darbnīcā būs ieskats, kā programmēšanu var izmanot radošās profesijās un projektos. Dalībnieces aicinās izmēģināt JavaScript pamatus un radīt pašām savus radošus risinājumus un neparastas animācijas. Interesanti aicināti pieteikties dalībai darbnīcā Riga TechGirls Facebook pie attiecīgā pasākuma un www.dziveigatavs.lv platformā.

    “TEKLA workshop and dialogue 2021” pasākumu cikls tiek organizēts sadarbībā ar Zviedrijas vēstniecību Latvijā, Swedish Institute un KTH. Projektu finansē Zviedru institūts (Swedish institute).

    Riga TechGirls ir pirmā kopiena Latvijā, kuras mērķis ir iedvesmot un izglītot sirvientes un meitenes un aicināt pievienoties tehnoloģiju jomai!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    24.03.2021 09:17

    Vai tad skolniecēm šajā laikā nav jābūt (attālinātajā) skolas solā?

    Pigors
    24.03.2021 09:37
    Reply to  Kaspars

    Pieteikt vieslekciju var skolotājs, tamdēļ nekādu problēmu.

    Krotow
    24.03.2021 13:35
    Reply to  Kaspars

    LOL, viņas tagad savācās un mācās tusē pie vienas no klasesbiedrenēm, kur lielāka māja. Draugiem tā meita izrādās paķērusi laptopu un uz nedēļu aiztinusies no mājām pie draudzenēm “mācīties”. Mhm…

    Usinss
    24.03.2021 12:44

    Un šī neskaitas kaut kāda diskriminācija, dalīšana pēc dzimuma utt? NU ja meitenes negrib, kāpēc jāspiež? Būs arī atkritumu izvedēju meiteņu dienas? Tur kaut kā sieveites neskrien ieviest sieviešu kvotas…

    Krotow
    24.03.2021 13:36
    Reply to  Usinss

    Ko tu gribi no svensoniem, kuri dzīvē nav pieredzējuši padomju sievietes strādnieces uz pašu ādas :D

    KKTK
    24.03.2021 16:54
    Reply to  Krotow

    Mana darba pieredze rāda, ka sieviete var būt daudz sakarīgāka projekta vadītāja, nekā pintiķis svensons ar kaut kādiem iekšējiem velniem.

    Krotow
    24.03.2021 18:11
    Reply to  KKTK

    Tas bija sarkasms par tēmu ka likumos ierakstīs kaut kādas muļķības, kur darbā obligāti liks ņemt zināmu procentu sieviešu, bērnu, transpersonu, citplanētiešu utt. Pat neskatoties vai šīm personām ir konkrētajam darbam/amatam nepieciešamās prasmes un pieredze.

    rolandos
    25.03.2021 11:49

    Paši vecāki saorganizējāmies un 5to klašu meitenes ar skolas vadības akceptu tika pieteiktas šim pasākumam.

    Reklāma