Web Analytics
More
    Reklāma

    Fintech kompānija “Stripe” kļuvusi par visu laiku vērtīgāko privāto biznesu Silīcija ielejā

    Jaunākie raksti

    Finanšu tehnoloģiju milzis “Stripe” nesen piesaistījis rekordlielu 600 miljonu ASV dolāru lielu finansējumu. Papildus šim panākumam uzņēmuma vērtība sasniegusi 95 miljardus USD, kas to neoficiāli padara par līdz šim vērtīgāko privāto uzņēmumu Silīcija ielejā.

    “Stripe” piedāvā maksājumu apstrādes pakalpojumus privātpersonām un uzņēmumiem. Kompānija izveidojusi globālu maksājumu platformu, kas pazīstama kā “Global Payments and Treasury Network” un piedāvā virkni pakalpojumu, piemēram, globālus norēķinus, ieguldījumu iespējas utt. Lai arī dibināts pirms desmit gadiem, “Stripe” tieši pēdējos gados, pateicoties tiešsaistes maksājumu un e-komercijas darījumu pieaugumam, ieguvis atpazīstamību visā pasaulē.

    Reklāma

    Runājot par iegūto finansējumu, “Stripe” norāda, ka to izmantos attīstībai un pakalpojumu izvēršanai Eiropas valstīs, īpaši Dublinā, kur atrodas uzņēmuma galvenā mītne. Šeit jāpiebilst, ka no 42 valstīm, kur kompānija šobrīd piedāvā savus pakalpojumus, 31 atrodas Eiropā, tajā skaitā arī Latvijā. Drīzumā “Stripe” ieies arī Brazīlijas, Indijas, Indonēzijas, Taizemes un AAE tirgos.

    Lai arī pakalpojumi tiek sniegti arī privātiem klientiem, “Stripe” vairāk koncentrējas uz B2B modeli. Kompānijas finanšu direktore Dhivya Suryadevara norāda, ka “Stripe” iegulda līdzekļus infrastruktūrā, kas sekmēs tirdzniecību internetā gan pēc desmit gadiem, gan vēl vēlāk. Uzņēmuma fokuss vērsts uz ambicioziem biznesiem ar mērķi sekmēt to ātrāku attīstību. Šobrīd “Stripe” gada laikā apstrādā darījumus simtiem miljardu ASV dolāru apmērā un apkalpo vairākus miljonus uzņēmumu visā pasaulē.

    Klientu loks lielākoties aptver pasaulē zināmus un veiksmīgus uzņēmumus, kuru ieņēmumi gada laikā pārsniedz vienu miljardu dolāru – “Amazon”, “Zoom”, “Booking.com”, “Uber”, “GitHub”, “Wish”, “Shopify” un daudzi citi.

    AvotsStripe
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    AAA
    16.03.2021 12:24

    Kaut kas nav kārtībā ar virsrakstu. Ir diezgan liela atšķirība starp “most valuable company” un “most valuable private company”.

    Reklāma