Web Analytics
More
    Reklāma

    “Starlink” šogad dubultos satelītu interneta ātrumu līdz 300Mb/s

    Jaunākie raksti

    Atbildot uz kāda lietotāja ierakstu “Twitter”, Īlons Masks atklājis, ka “Starlink” satelītu interneta ātrums šogad pieaugs no pašreizējiem 50 – 150 Mb/s līdz pat 300 Mb/s. Savukārt latentums samazināsies līdz apmēram 20 ms.

    Lai arī minētie 300 Mb/s nav nekāds stipri nereāls ātrums, daudziem lietotājiem tas tiešām nodrošinās jūtami ātrāku datu pārraidi, īpaši tiem, kuri dzīvo teritorijās ar zemu līdz vidēju iedzīvotāju blīvumu, kas būtībā arī ir “Starlink” pakalpojuma mērķa apgabali. Pēc Maska teiktā, tieši šādās teritorijās “Starlink” internetam būs labākais sniegums.

    “Starlink” interneta ātrums palielinās līdz ar orbītā nogādāto satelītu skaitu, kuri šobrīd pārsniedz 1000 vienības. Pērn “SpaceX” veica kopumā 14 “Starlink” satelītu palaišanas. Savukārt šogad līdz šim brīdim četras satelītu partijas nogādātas orbītā un vēl 30 tiek plānotas šī gada laikā. Pašreiz Zemes orbītā esošie “Starlink” satelīti sniedz ātrgaitas interneta iespējas lietotājiem ASV, Kanādas dienvidos un daļai Lielbritānijā.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma