Web Analytics
More
    Reklāma

    Esi mazais, bet apkalpo kā lielais – risinājumi mazajiem uzņēmējiem ērtiem un vienkāršiem norēķiniem ar klientu

    Raksts tapis sadarbībā ar Citadeles banku.

    Jaunākie raksti

    Digitālā transformācija norēķinu jomā pēdējos gados bijusi pietiekošo strauja, lai, dodoties uz veikalu, mēs varētu aizmirst par sīknaudas un dažādu lojalitātes karšu pilno maku. Šodienas realitāte ir tā, ka droši un ātri varam veikt norēķinus ar vienu pašu maksājumu karti, mobilo telefonu, gudro aproci un pat viedo gredzenu. Šie ērtie un salīdzinoši vienkāršie norēķini diezgan ātri kļuvuši par tendenci un pircēju skatījumā arī par standartu, ko būtu jāpiedāvā ikvienam tirgotājam, neatkarīgi, cik liels vai mazs tas ir.

    Laiki mainās un tam līdzi arī pircēju vēlmes un vajadzības, ko līdz šim veiksmīgāk izdodas apmierināt tieši lielajiem un vidējiem tirgotājiem. Mazajiem uzņēmējiem pāreja no skaidras naudas maksājumiem uz jaunākiem norēķinu risinājumiem, piemēram, POS termināli, nereti bijusi sarežģīta un laikietilpīga – sākot no pareizā termināļa un piegādātāja atrašanas līdz uzstādīšanai un lietošanai. Būtiski, ka šīs problēmas nekur nav pazudušas arī šodien, vienlaikus klienta prasības pēc ērta un vienkārša norēķinu servisa aizvien pieaug. Kā mazajam uzņēmējam izvēlēties piemērotāko norēķinu risinājumu, kas apmierinātu gan biznesa vajadzības, gan klientu vēlmes? Šajā ziņā Citadele banka piedāvā vairākus maksājumu pieņemšanas rīkus gan tirdzniecībai uz vietas, gan tiešsaistē, no kuriem ikviens uzņēmums varēs izvēlēties sev piemērotāko.

    Reklāma

    Ērti norēķini klātienē – maksājumu karšu pieņemšana tirdzniecības vietās

    Citadele banka piedāvā vairākus vienkārši un ērti lietojamus norēķinu rīkus, kuri lieti noderēs situācijās, ja tavs klients vēlas veikt norēķinus gan ar bezskaidru, gan skaidru naudu. Un Citadele vienīgā piedāvā iespēju arī saņemt mobilo POS termināli uz vietas bankas filiālē un sākt to lietot jau trīs stundu laikā.

    Izvēlies biznesa vajadzībām piemērotāko POS termināli

    Plašā klāstā pieejami POS termināļi, kuri ir darba kārtībā jau dažu stundu laikā pēc pakalpojuma pieteikšanas. Tāpat Citadele piedāvā elastīgas maksājumu termināļu izmantošanas iespējas. Tiem tirgotājiem un pakalpojumu sniedzējiem, kuri apkalpo klientus regulāri, ērtāks variants būs POS termināļa abonēšana. Vienlaikus banka nāk pretī tiem uzņēmumiem, kuriem šis maksājumu terminālis ir vajadzīgs vien atsevišķos gadījumos, nevis pastāvīgi. Tieši tāpēc tirgotājiem tiek piedāvāti dažādi POS termināļa lietošanas plāni, no kuriem, balstoties uz izmantošanas biežumu un plānoto apgrozījumu, iespējams izvēlēties savam biznesam piemērotāko.

    Lai izmēģinātu termināļa lietošanu, Citadele dod iespēju POS termināli izmantot sešus mēnešus bez abonēšanas maksas.

    • Stacionārais POS terminālis – piemērots mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, kuriem ir pastāvīga tirdzniecības vieta. Šis maksājuma terminālis darbojas ar interneta pieslēgumu. Ja vēlēsies to izmantot arī pēc šī bezmaksas lietošanas perioda, ikmēneša abonementa maksa būs 12 eiro + PVN.

    • Mobilais POS terminālis – šis jau ir nedaudz advancētāks rīks, kas piemērots visiem uzņēmumiem. To kā maksājuma rīku var izmantot arī tie, kuri nodarbojas ar izbraukuma tirdzniecību, ēdināšanas uzņēmumi, kā arī dažādu preču piegādātāji. Lielākā atšķirība no stacionārā POS termināļa ir tā, ka šo principā var lietot jebkur, kur ir pieejams mobilā tīkla pārklājums, jo tajā var ievietot SIM karti ar interneta pieslēgumu. Šo termināli iespējams saņemt uzreiz filiālē un lietot jau trīs stundu laikā. Ikmēneša abonēšanas maksa par šo mobilo POS termināli ir 14.50 eiro + PVN.

    • mPOS terminālis – ļoti kompakts un ērts maksājumu rīks, kas būs lieliski piemērots tieši mazajiem tirgotājiem, kā arī individuālajiem komersantiem, kuri nodarbojas ar izbraukuma tirdzniecību – regulāri piedalās gadatirgos un tml. Šis terminālis ir savietojams ar mobilajiem tālruņiem un planšetdatoriem, kuri strādā uz Android un iOS bāzes. Tas izsniedz elektroniskos čekus e-pastā, kā arī dod iespēju veikt ērtu pārdoto preču uzskaiti. Šīs ierīces abonēšanas maksa mēnesī nebūs lielāka par 6 eiro + PVN.

    • Iebūvējamais terminālis – nedaudz specifiskāks un galvenokārt piemērots norēķiniem autostāvvietās, degvielas uzpildes stacijās, pakomātos un līdzīgās vietās, kur klientam tiek piedāvāta iespēja pašapkalpoties. Šis risinājums ir labs ar to, ka piedāvā veikt norēķinus bez papildus cilvēku iesaistes. Ikmēneša abonēšanas maksa 27 eiro + PVN.

    • Iebūvētās kasu sistēmas – šis risinājums ir vairāk piemērots tiem uzņēmumiem, kuri regulāri apkalpo lielu daudzumu pircēju, un ir svarīgi, lai tirgošanās noritētu ātri un bez aizķeršanās. Maksājamo summu nav nepieciešams ievadīt divas reizes. Par iebūvēto kasu sistēmu izmantošanu ikmēneša abonēšanas maksu piemēro individuāli.

    Būtiski tas, ka Citadele piedāvā bezmaksas termināļa uzstādīšanu, kā arī apmācību tā lietošanā. Vajadzības gadījumā varēsi arī telefoniski, internetā, caur bankas mājaslapu jebkurā diennakts laikā jautājumu vai neskaidrību gadījumā saņemt konsultāciju. Iegādājoties abonēšanas plānu kādam no šiem POS termināļiem, tev nebūs jāsatraucas par tā apkopi, atjaunošanu un remontu. Ja ierīce kāda iemesla dēļ nestrādās, to varēs bez maksas nomainīt. Tāpat arī raizes atkritīs par čeka ruļļiem, jo tos iespējams saņemt bez maksas – Citadele tos piegādās līdz pat noteiktajai tirdzniecības vietai.

    Vēl pāris priekšrocības Citadele izsniegto POS termināļu lietotājiem

    Papildus jau nedaudz augstāk pieminētajām priekšrocībām, ko saņems Citadele izsniegto maksājumu termināļu lietotāji, banka norāda uz vēl pāris iespējām, kuras tirgotāji var droši izmantot, šādi uzlabojot gan klientu apkalpošanas kvalitāti, gan vienkāršojot darījumu pārvaldību.

    • Tirgotāju portāls – ļauj ērti pārskatīt un analizēt ar maksājumu kartēm veiktos darījumus. Šajā portālā vari var sekot līdzi pēdējo divu gadu laikā veiktajiem darījumiem, kā arī informācijai par bankas komisijām. Tas būs labs risinājums arī tiem tirgotājiem, kuri ikdienā darījumu veikšanai izmanto vairāk par vienu maksājumu termināli. Tirgotāju portālā vari sekot līdzi astoņu veidu ikdienas, kā arī mēneša atskaitēm gan par katru termināli atsevišķi, gan arī par visu uzņēmumu kopā. Bez visa šī iespējams iepazīties ar citu vērtīgu informāciju, kas saistīta, piemēram, ar naudas izmaksas pakalpojumiem, krāpniecību un tml.
    • Mastercard Business Debit karte – noderēs tajās situācijās, ja tavs klients vēlēsies samaksāt skaidrā naudā. Ar šo karti skaidrā saņemto naudu varēsi iemaksāt bankomātā. Šī karte ir labs papildinājums POS terminālim, un būtu pat diezgan prātīgi to iegādāties kopā ar maksājumu termināli. Mastercard Business Debit karte strādā gluži kā citas norēķinu kartes – ar to var iemaksāt un izņemt naudu no bankomāta (būtiski, ka vari arī izvēlēties Mastercard Business Debit, kas ļauj veikt tikai naudas iemaksu). Tāpat karte ļauj norēķināties par ikdienas precēm un pakalpojumiem, noteikt limitus pirkumiem un naudas izņemšanai no bankomātiem. Tomēr primāri jau šī karte ir domāta pircēja sniegtās skaidrās naudas iemaksai kontā.

    Sniedz klientam ērtas, vienkāršas un drošas norēķinu iespējas arī e-veikalā

    Šobrīd, kad pasaulē esošās situācijas dēļ tirgošanās klātienē ir stipri ierobežota vai lielai daļai tirgotāju nav iespējama vispār, īstais laiks ir nopietni apsvērt iespējas, ko sniedz e-komercija un savs interneta veikals. Būtiski, ka Citadele banka sniedz palīdzīgu roku ne tikai uzņēmumiem, kuri nodarbojas ar klātienes tirdzniecību, bet arī mazajiem e-komersantiem, sniedzot risinājumus drošiem, ērtiem un vienkāršiem norēķiniem ar klientu internetā.

    • Pirkumu apmaksa ar Klix – šis risinājums ļaus tavam klientam veikt apmaksu ar VISA, Mastercard norēķinu kartēm, kā arī telefona numuru. Pats pirkuma apmaksas process šādā veidā norit vienkārši un ātri un bez garām reģistrācijas formām. Būtiski, ka Klix ļauj maksājumus apstiprināt dažādos, mūsdienu klientam ērtos veidos – ar Touch ID, Face ID, pirkstu nospiedumu vai PIN kodu telefonā. Plašāk ar Klix piedāvātajām iespējām vari iepazīties šeit.
    • Internetbanku maksājumi ar MultiLink – ļauj Baltijas lielāko banku, ieskaitot Citadele klientiem veikt ērtu un drošu pirkuma apmaksu, izmantojot internetbanku vai mobilo lietotni. Dodot iespēju saviem klientiem veikt maksājumus ar MultiLink, tirgotājs var krietni uzlabot klientu apkalpošanas kvalitāti un ātrumu. Statusu par izpildītiem maksājumiem iespējams saņemt uzreiz, ļaujot tajā pat brīdī uzsākt pasūtījuma izpildi.

    Zemāk attēlā iespējams iepazīties Citadele piedāvāto e-komercijas risinājumu izmaksām.

    • Biznesa portāls. Līdzīgi kā uzņēmumiem, kuri nodarbojas ar tirdzniecību klātienē Citadele piedāvā Tirgotāju portālu, e-komersantiem iespējams izmantot Biznesa portālu. Arī sniegto iespēju ziņā būtisku atšķirību starp šiem abiem portāliem nav. Biznesa portāls sniedz iespēju sev ērtā veidā pārraudzīt biznesa rādītājus, veiktos maksājumus un apmaksas statusu, ļauj izveidot un saņemt finanšu atskaites, izrakstīt klientam elektronisko rēķinu un ērti nosūtīt to uz norādīto e-pastu.

    Ja šobrīd visi augstāk uzskaitītie e-komercijas risinājumi šķiet sveši, nav līdz galam skaidra to lietošana, pieslēgšana un integrācija e-veikalā, Citadele speciālisti nāks talkā ar padomu, sniegs konsultāciju un atbildēs uz visiem interesējošiem jautājumiem.

    Citadele banka piedāvā plašu klāstu ar maksājuma risinājumiem, kas lieti noderēs gan klātienes tirdzniecībā, gan norēķiniem ar klientu interneta veikalā. Atliek tikai saprast, kas no tā visa ir nepieciešams tavam biznesam, jo klientu vēlmes principā jau ir diezgan skaidras – ātri, ērti, vienkārši un, protams, droši norēķini. Neskaidrību gadījumā Citadele sniegs vajadzīgo padomu un pastāstīs, kā tu, būdams mazais tirgotājs, vari uzcelt savu apkalpošanas kvalitāti lielā uzņēmuma līmenī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    24.02.2021 12:24

    Pirms 12 gadiem šādus (un vēl mazākus POS) redzēju ASV mazo uzņēmumu tirdziņos. Latvijas banku sekošana laikam ir vienkārši fascinējoša.

    Aigars Axx
    28.02.2021 13:50
    Reply to  KKTK

    Sekošana ne tikai tehnoloģijām, bet arī elementārām klientu vajadzībām…

    Last edited 3 years ago by Aigars Axx
    Uname
    24.02.2021 12:33

    Kāds ir citu banku piedāvājums norēķinu apkalpošanas sfērā? Vai variet apkopot atsevišķā rakstā?
    Paldies!

    Last edited 3 years ago by Uname
    Reklāma