Web Analytics
More
    Reklāma

    Bitkoinu iegāde “Tesla” atnesusi lielākus ieņēmumus nekā visi 2020. gadā pārdotie auto

    Jaunākie raksti

    Izskatās, ka bitkoinu iegāde kompānijai “Tesla” ar Īlonu Masku priekšgalā izrādījies varen’ labs gājiens, kas vairāk nekā ar uzviju, tā teikt, atmaksājies. Kompānija janvāra beigās iegādājās bitkoinus 1.5 miljardu ASV dolāru vērtībā, un “Times of London” ziņojumā teikts, ka ieņēmumi (nerealizētā peļņa, jo kompānija bitkoinus nav pārdevusi), ko ienesis šis darījums, esot lielāki par visu 2020. gadā pārdoto “Tesla” automašīnu vērtību.

    Piektdien, 19. februārī, “Bitcoin” vērtība atkal sasniedza jaunu rekordu, uzkāpjot virs 55 000 USD par vienu bitkoinu, un tirgus vērtībai pārsniedzot vienu triljonu ASV dolāru. Tas nozīmē, ka ieņēmumi, ko uzņēmums teorētiski ieguvis līdz šim, sasniedz nu jau 930 miljonus USD. Tas ir gandrīz par 30% vairāk nekā visu pērn notirgoto “Tesla” automašīnu vērtība, kas sasniedza 721 miljonu ASV dolāru.

    Reklāma

    Jāatgādina, ka drīz pēc šī iespaidīgā pirkuma “Tesla” akciju vērtība pieauga par 2% un arī “Bitcoin” vērtība sasniedza jaunas un jaunas virsotnes. Tāpēc lielā mērā tieši Īlons Masks ir parūpējies, lai viņa ieņēmumi no bitkoinu iegādes tikai tiektos augšup.

    Jāpiezīmē arī, ka šie ieņēmumi ir vien tikai teorētiski, jo kriptovalūtas vērtība nepārtraukti svārstās. Par īstu peļņu varētu runāt tad, ja “Tesla”, piemēram, tagad un tūlīt pārdotu visus nopirktos bitkoinus. Vienlaikus kompānija norādījusi, ka šī esot ilgtermiņa investīcija, tāpēc par patiesajiem ieņēmumiem, ko “Tesla” kādreiz varētu iegūt no šī darījuma, ir neiespējami spriest.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Fufcix
    21.02.2021 13:49

    Kad Īlons Masks gribēs pārdot savus vērtīgos Bitkoinus, tad redzēs vai tik nebūs liels zaudētājs. Īsto vērtību redz tikai tad kad jāpārdod Bitkoinus.

    1253
    21.02.2021 17:13

    laikam jau tas arī daudz ko pasaka par tesla kā kompāniju.
    cilvēki pērk teslas akcijas cerībā uz skaisto nākotni, pat ja kā auto ražotāji viņi ir tā sev…..ek, sajūta saka, ka nākotnē vēl būs bitkomu krīze un t.s. teslas atraitņi(-es)….kaut gan, neesmu es nekāds tirgus eksperts.

    21.02.2021 17:54

    Šis, manuprāt, galīgi nav korekts apgalvojums no grāmatvedības viedokļa – aktīvs bilancē, kas netiek pārdots pret aktīvu (valūtu), kurā veic grāmatvedību (USD), nerada ieņēmumus.

    Fufcix
    21.02.2021 18:10

    “netiešie ieņēmum”
    tas tāpat kā studentam,
    nepabeigta aukstākā, pie iestājeksāmeniem izkrita :-)

    LAN
    21.02.2021 19:19
    Reply to  Fufcix

    Tieši tā pat kā raksti par akciju vērtību un to cik kāds palicis bagāts (taču akcijas nav pārdotas!!!). Ja īlons gribētu pārdot visas savas TSLA akcijas, tad akciju cena momentā kristos un tik vienkātrši to noteikti neatļautu SEC.
    Tik pat labi es varu teikt, ka šodien nopelnīju 200 EUR, jo nomazgāju savu auto (netīram auto zemāka tirgus vērtība).

    Elektriķis
    21.02.2021 19:49

    Mainītās lomas, vari iesmiet par komentētāju :)

    S. D.
    22.02.2021 17:57

    Man tas viss vairāk pēc naudas putekļu sūcēja izskatās… Piemēram, tagad Tesla iegulda naudu bitkoinā, līdz ar viņiem to dara arī citi. Bet pie attiecīgām bitkoina vertībām, piemēram Tesla, bitkoinu var pārvērst atpakaļ reālajā naudā. Manā izpratnē, nauda tur ir tik cik bitkoina lietotāji tur ir ieguldījuši. Ja kāds lielā apjomā, pie augstām vērtībām sāk pārdot savus bitkoinus, tad sanāks, ka tas kāds var izsūkt visu tur reāli ieguldīto naudu un pārējie var palikt sūkājot īkšķi…

    Krotow
    22.02.2021 18:48
    Reply to  S. D.

    Un kurš teica ka kripto…kautkas neesot piramīdas shēma? :P

    Reklāma