Web Analytics
More
    Reklāma

    Bite plāno ienākt Igaunijas mobilo sakaru tirgū

    Jaunākie raksti

    Šorīt Igaunijas tehnoloģiju medijs Geenius publicēja interviju ar Bite grupas valdes priekšsēdētāju Ņikitu Sergijenko, kurā tas pauda viedokli, ka uzņēmums pavisam nopietni apsver iespēju ienākt arī Igaunijas tirgū, ja vien būs iespēja no valsts saņemt 5G licences. Šāds solis varētu veselīgi palielināt konkurenci šajā tirgū un gala patērētājiem samazināt telekomunikāciju pakalpojumu cenas. Bite Igaunijā sākotnēji plāno piedāvāt tieši mobilā interneta pieslēgumus mājokļos izmantojot 5G mobilo sakaru tīklu.

    “Mēs plānojam Igaunijā nodrošināt ne tikai mobilos sakarus, bet arī integrētus IKT pakalpojumus. Izmantojot mūsu ilggadējo pieredzi Lietuvas un Latvijas tirgos, mēs esam gatavi patērētājiem piedāvāt pilnu pakalpojumu klāstu pie viena pakalpojuma sniedzēja – mobilos sakarus, neierobežotu telekomunikāciju servisus, Go3 viedtelevīziju un citus, kā arī plašu ierīču klāstu, īpašus pakalpojumus un produktus biznesa klientiem,” stāsta “BITE Grupas” izpilddirektors Ņikita Sergijenko.

    Šo notikumu gaismā, manuprāt, ir vērts atgādināt par 2019. gadā izziņoto plānu apvienot Bites un Tele2 radiopiekļuves tīklu ar mērķi optimizēt abu pušu radiotīkla infrastruktūras uzturēšanas un attīstības izmaksas, kā arī veicinās 5G tīkla straujāku attīstību. Vienošanās rezultātā tika izveidots kopuzņēmums “Centuria”. Kopuzņēmuma galvenais mērķis ir radīt modernu, augstas kvalitātes RAN tīklu, kas apvienos visu mobilo tehnoloģiju paaudzes, arī 5G, lai nodrošinātu labākus mobilo sakaru pakalpojumus gan iedzīvotājiem, gan uzņēmumiem un valstij kopumā.

    Kopuzņēmuma vadītājs Ritvars Krievs norāda, ka “Šāda tīkla koplietošana nenozīmē uzņēmumu apvienošanu. Visi ar tīkla infrastruktūru nesaistītie procesi, piemēram, klientu apkalpošana, komercpiedāvājumu izveide, produktu izstrāde, pārdošana, mārketings u.tml. netiek apvienoti. Saskaņā ar GSMA – asociācijas, kas apvieno aptuveni 750 mobilo sakaru operatorus – datiem tīkla koplietošana dod iespēju operatoriem konkurēt nevis ar tīkla pārklājumu, bet vairāk koncentrēties uz inovatīvu pakalpojumu attīstīšanu un jaunāko tehnoloģiju ieviešanu. Lai arī Eiropas politika un prakse liecina, ka tīkla koplietošana ir pilnībā atbalstāma, jo ieguvumi ir acīmredzami, Latvijā šobrīd šis jautājums vēl joprojām tiek skatīts un vērtēts atbildīgajās institūcijās.”

    Bite grupa pieder ASV investīciju uzņēmumam Providence Equity Partners un uzņēmumā kopā strādā ap 3000 darbinieku, kas apkalpo ap 3 miljoniem klientu. Līdz šim Bites telekomunikāciju bizness ir izvērsts Latvijā un Lietuvā. Pēdējo dažu gadu laikā Bite grupa ir aktīvi iegādājusies dažādus telekomunikāciju uzņēmumus (Stream Networks un LATNET un Baltcom, kas pats paspēja iegādāties vairākus reģionālos interneta un satura pakalpojumu sniedzējus MĪTS LV, Elektrons S un Dautkom TV). Tāpat kopš 2017. gada Bites grupas īpašniekiem pieder arī All Media Baltics satura ražotājs, kas tagad darbojas kā TV3 Group un visās trīs Baltijas valstīs piedāvā radio, TV un interneta straumēšanas servisu pakalpojumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    04.02.2021 09:22

    Kāpēc Igaunijā var piedāvāt 5g mājas internetu, bet Latvijā 5g tikai vecrīgā?

    Elektriķis
    04.02.2021 09:34
    Reply to  Skābene

    Kā citādi lai aizkustina regulatora sirdis lai saņemtu 5G licences?

    Interesents
    04.02.2021 09:30

    Provakatīvs paziņojums – kāds zemteksts?

    Jā, Bite vēlētos tikt iekšā Igaunijā => tad Bitei ir klātesamība visos Baltijas tirgos! Tas ir Providence intersēs, par ko jau vairākus gadus runā, ka Providence uzpērk Baltijā aktīvus un veido integrētu spēlētāju (sazvērestības teorija citai diskusijai – kā labā viņi to dara?).

    Gribēt jau var + Providence naudas ir pietiekami, bet publiskās espakādes, ko redzam pašlaik Igaunijas presē saistībā ar Bite, ir mērķtiecīgs lobijs un spiediens no viņu puses…tātad ir kādi sarežģījumi ar Igaunijas regulatoru un piekļuvi izsolēm :))))

    Tālāk baumas
    Un jau baumot un mēļot, tad novērojot, kas pašlaik notiek Tele2 galvenajā birojā (jauns CEO un “smaga” valdes tīrīšana, ieskaitot pēdējo upuri – grupas CTO), tad būtisks jautājums vai izdaudzinātā Tele2 un Bite tīkla koplietošana vispār noslēgsies? Un šāda tīkla koplietošana tieši Igaunijā Bite ir vajadzīga = citādi nav reāli būvēt tikai 5G tīklu no “nulles” tik mazā valstī (igauņiem jau ir viens zīmīgs piemērs no “3G trakuma” ēra – Bravocom/PHG).

    Reklāma