Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” gatavojas šī gada pirmajai “Starlink” satelītu palaišanai (papildināts)

    Jaunākie raksti

    2021. gads kosmosa kompānijai “SpaceX” solās būt ļoti darbīgs tieši “Starlink” ātrgaitas interneta pakalpojuma izvēršanā. Pirmo šī gada partiju ar 60 “Starlink” satelītiem bija plānots palaist vakar no Kenedija Kosmosa centra Floridā 8:45 pēc vietējā laika. Slikto laikapstākļu dēļ viss bija jāpārceļ uz šodienas 8:23 pēc vietējā laika. Taču nu “SpaceX” ziņo, ka vēlas papildu laiku nepieciešamajām pārbaudēm, tāpēc palaišana nu plānota tikai rīt, 20. janvārī, 8:02 pēc vietējā laika.

    Ja nekas nepatraucēs, rītdien būs 17. reize, kad “Starlink” satelīti tiks nogādāti orbītā. Pēc Space.com datiem šobrīd orbītā atrodas vairāk nekā 1000 “Starlink” satelīti. Taču darba šajā ziņā “SpaceX” vēl ir daudz un dikti, jo mērķis ir nodrošināt globālu platjoslas interneta pārklājumu ar 42 000 satelītu palīdzību.

    Lai arī pagaidām orbītu apdzīvo salīdzinoši maz “Starlink” satelītu, tas bijis pietiekoši, lai ātrgaitas interneta pakalpojumu beta versijā varētu sākt piedāvāt ASV, Kanādas dienvidos un drīzumā arī Lielbritānijā.

    Ja ir interese pavērot šo notikumu, dodies uz “SpaceX” mājaslapu, kur tiešsaistē visam varēsi sekot līdzi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    erv
    19.01.2021 12:57

    Es būtu laikam formulējis kaut kā citādāk, jo “nolasās” ka daļa Starlinku nav laisti ar Falcon-9. Runa ir par šo konkrēto pirmo pakāpi, kurai tas būs jau astotais lidojums.

    Piedevās – ja starts notiek rīt, tad SpaceX par vairāk kā 10 dienām būs uzlabojis sev piederošo rekordu starp divām vienas un tās pašas pirmās pakāpes atkārtotas izmantošanas reizēm – iepriekšējo reizi šī pirmā pākāpe nogādāja orbītā Sirius XM sakaru pavadoni 2020.g.13.decembrī.

    Reklāma