Web Analytics
More
    Reklāma

    “Tele2” investē 10 miljonus eiro jaunākās paaudzes mobilo sakaru pamattīkla ieviešanā

    Jaunākie raksti

    Mobilo sakaru operators “Tele2” šogad uzsāks vērienīgus mobilo sakaru pamattīkla modernizācijas darbus, investējot tajos aptuveni 10 milj. eiro. Pamattīkla modernizācijā tiks izmantoti tehnoloģiju ražotāja “Nokia” risinājumi, kas tuvākajā nākotnē ļaus nodrošināt izcilu datu pārraidi un balss zvanu kvalitāti 4G un 5G tīklā.

    “Mēs apzināmies, ka šobrīd, kad daudzi strādā un mācās attālināti, kā arī iepirkšanās un pakalpojumi ir pieejami pārsvarā digitālajā vidē, pieprasījums pēc mobilajiem sakariem ir īpaši liels. Aizvadītajā gadā jau veicām vairākus tīkla jaudas palielināšanas darbus un arī šogad darbs pie attīstības turpināsies. Lai uzlabotu 2G, 3G un 4G tīklu darbību, tiks palielināta kapacitāte aptuveni 200 bāzes stacijām un uzbūvētas 40 jaunas, kā arī uzsākts vērienīgs vairāku gadu projekts pie pamattīkla modernizācijas kopā ar “Nokia”, kas ļaus uzlabot tā veiktspēju,” saka “Tele2” valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

    Modernizētais pamattīkls atbalstīs un uzlabos 4G un 5G darbību, kā rezultātā gan individuāliem klientiem, gan uzņēmumiem būs pieejams lielāks mobilā interneta ātrums un mazāks latentums jeb datu aizture, lietojot mobilo internetu.

    “Jaunais pamattīkls ļaus ātrāk izstrādāt un ieviest uzņēmējiem noderīgus tīkla risinājumus, lai nodrošinātu pakalpojums, ņemot vērā viņiem nepieciešamos tīkla parametrus. Proti, tas ļaus mobilajā tīklā ieviest pakalpojumus tā, lai tiktu apmierinātas uzņēmuma vai kādas lietotāju grupas prasības, piemēram, garantētu datu lejupielādes ātrumu, latentumu vai daudzu iekārtu vienlaicīgu apkalpošanu. Savukārt edge computing ieviešana nozīmēs datu apmaiņu pēc iespējas tuvāk klientam, tādējādi nodrošinot datu pārraidi ļoti tuvu reālajam laikam, kas ir svarīgi dažādu sensoru ātrai un veiksmīgai darbībai daudzās nozarēs – transporta, pilsētu infrastruktūras un izklaides,” atzīst “Tele2” tehniskā direktore Līga Krūmiņa.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skit
    13.01.2021 22:53

    Tad jau drīz atkal Tele2 cels cenas.

    Reklāma