Web Analytics
More
    Reklāma

    Pētnieki ananasu lapas pārvērš bezpilota lidaparātu detaļās

    Jaunākie raksti

    Pētnieki Malaizijā atraduši veidu, kā no ananasu lapu šķiedrām iegūt pietiekoši izturīgu materiālu, no kura izgatavot bezpilota lidaparātu karkasu. Norādīts, ka no šāda materiāla radītiem droniem esot augstāka izturības un svara attiecība nekā parastajiem līdziniekiem, kuri veidoti no sintētiskām šķiedrām. Turklāt no ananasu lapām veidotie lidaparāti esot arī salīdzinoši lētāki un vieglāki.

    Pētnieki skaidro, ka no bioloģiskā materiāla izgatavotie prototipi var aizlidot 1 km tālu un to darbības laiks ar vienu bateriju līdzīgi kā citiem bezpilota lidaparātiem sasniedz 20 minūtes. Kad koncepts būs gatavs pavisam, pētnieki līdzīgā veidā plāno radīt lielākus lidaparātus, kuri spētu pārvadāt kravas un būtu noderīgi, piemēram, lauksaimniecībā. Savukārt, ja no šāda materiāla radīts drons iedzīvosies nopietnos bojājumos, no tā būs diezgan vienkārši tikt vaļā – aproc zemē, kur tas divu nedēļu laikā noārdīsies.

    Reklāma

    Šis 2017. gadā aizsāktais projekts ir vērsts uz ananasu atkritumu ilgtspējīgāku izmantošanu. Lauksaimnieki pēc ražas novākšanas lapas bieži sadedzina, radot gaisa piesārņojumu. Vienlaikus šāds inovatīvs ananasu lapu izmantošanas veids dos labumu visiem – gan dabai, gan pašiem lauksaimniekiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma