Web Analytics
More
    Reklāma

    “Honda” izstrādājusi “sejas masku” savām mašīnām

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotājs “Honda” paziņojis par jauna un inovatīva gaisa filtra izstrādi, cīnoties ar valdošo pandēmiju. Ja gribam būt pavisam precīzi, tas ir nevis jauns gaisa filtrs, bet speciāls, plāns pārvalks jau esošajam mašīnas salona gaisa filtram un tas tiek saukts par “Kurumaku”. Nosaukumā apvienots vārds “mašīna” japāņu valodā (kuruma) un “maska”.

    Lai aizsargātu mašīnā sēdošo veselību, šajā filtra pārvalkā izmantots īpašs materiāls, kuram pieskaroties tas liksies gluds, bet patiesībā tajā esot miljoniem ērkšķiem līdzīgu izvirzījumu nanometru līmenī. Ražotājs saka, ka tas panākts ķīmiskās apstrādes procesā, izmantojat cinka fosfātu un materiālam piešķirot pretvīrusu īpašības.

    Reklāma

    Tehnoloģija izstrādāta sadarbībā ar Kitasato Vides zinātnes pētījumu centru un pārvalks spēj iznīcināt 99,8 procentus gaisā esošo vīrusa daļiņu apmēram 15 minūšu laikā. “Honda” saka, ka tas spēj izfiltrēt gaisu arī no citiem vīrusiem, ne tikai slaveno Covid izraisītāju.

    Autoražotājs skaidro, ka parasti šādas tehnoloģijas izstrāde prasītu vairākus gadus, bet tagad tā izstrādāta steidzamības režīmā. Kopš pandēmijas sākuma “Honda” sadarbojusies ar vietējām pašvaldībām, risinot saslimušo pārvietošanas jautājumus un šī ir viena no tehnoloģijām, kas radīta sadarbības rezultātā. “Honda” sola, ka pārvalks būs derīgs apmēram 15 tūkstošiem kilometru, bet pēc tam tas jānomaina pret jaunu. Tiesa, tas ir itin dārgs aksesuārs – šobrīd pieejams tikai “N-Box” modelim, kas tiek tirgots tikai Japānā un tas maksā apmēram 70 dolārus. Autoražotājs gan cer jau pavisam drīz palielināt ražošanas apjomus, lai šo jauno tehnoloģiju piedāvātu arī citiem modeļiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma