Web Analytics
More
    Reklāma

    Mākslīgais intelekts novēros Austrālijas savvaļas dzīvniekus ugunsgrēku skartajās teritorijās

    Jaunākie raksti

    Nākamā pusgada laikā vairāk nekā 600 kameras ar sensoriem tiks izvietotas savvaļas ugunsgrēku skartajās teritorijās Austrālijā. Šīs kameras ļaus novērtēt ugunsnelaimēs izdzīvojušo dzīvnieku sugu populācijas un novērot tos ikdienas gaitās.

    Šī gada pašā sākumā pasauli pāršalca ziņa par traģisko situāciju Austrālijā, kur nekontrolēti lielās platībās plosījās savvaļas ugunsgrēki. Šajā dabas katastrofā, kas nežēloja ne cilvēku dzīvības, ne mežus, ne mājas, arī ievērojams skaits – ap trim miljardiem dzīvnieku gāja bojā. Nodarītā apmērs ir tik ievērojams, ka pētnieki un zinātnieki joprojām veic ekoloģisko novērtējumu, vienlaikus ar bažām gaidot tuvojošos nākamo savvaļas ugungrēku sezonu.

    Reklāma

    Lai saprastu, kā Austrālijas savvaļas dzīvnieki pielāgojas jaunajai dzīvei pēc ugunsgrēkiem, radīts plaša mēroga sadarbības projekts “An Eye on Recovery“. Par to atbildīgs ir Pasaules Dabas fonds un bezpeļņas organizācija “Conservation International”. Savukārt pašu projektu viena miljona ASV dolāru apmērā finansē Google.

    Izmantojot “Wildlife Insight” platformu, ko nodrošina Google mākslīgā intelekta tehnoloģija, pētnieki visā valstī augšupielādēs un kopīgos sensoru kameru fotoattēlus. Šādā veidā tiks sniegts skaidrāks priekšstats par to, kāda ir Austrālijas savvaļas dzīvnieku ikdiena pēc postošajiem ugunsgrēkiem. Ar kameru palīdzību pētnieki vien dažu sekunžu laikā varēs identificēt vairāk nekā 700 savvaļas dzīvnieku sugu. Iegūtie attēli palīdzēs arī saprast, kuras sugas ir izdzīvojušas postošajos ugunsgrēkos, un noteikt, kurās teritorijās nepieciešamas kādas īpašas aktivitātes ekosistēmas uzlabošanai.

    AvotsGoogle
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma