Web Analytics
More
    Reklāma

    Foruma “5G Techritory” norisei radīta īpaša konferenču platforma kvalitatīvai satura pārraidīšanai attālināti

    Jaunākie raksti

    Trešā Baltijas jūras reģiona 5G ekosistēmas foruma “5G Techritory” norisei izveidota īpaša konferenču platforma kvalitatīvai satura pārraidīšanai attālināti. Š.g. 11.-12. novembrī pasākumu no centrālās norises vietas “Vefresh” inovāciju kvartālā Rīgā straumēs vairākos platformas kanālos, katrā no tiem piedāvājot oriģinālu saturu un auditorijas mijiedarbību ar konferences runātājiem. Pēc pasākuma platforma būs pieejama arī citu virtuālu konferenču organizēšanai.

    “5G Techritory” direktors Neils Kalniņš: “Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju pasaulē, šaubījāmies par iespēju noorganizēt šī gada 5G ekosistēmas forumu, jo apzinājāmies, ka neviena no esošajām platformām nenodrošina tādu lietotāja pieredzi, kādu vēlamies sniegt pasākuma dalībniekam. Līdz sapratām, ka ir jāpieņem izaicinājums pašiem radīt konferenču platformu, jo dzīve neapstājas un 5G attīstība Latvijas un visa Baltijas jūras reģiona konkurētspējai ir kritiski svarīga. Ļoti ceru, ka būsim radījuši vidi, kurā nākotnē translēt vēl daudz Latvijai un pasaulei nozīmīgu pasākumu, un, beidzoties pandēmijai, pēc kuras dzīve noteikti nebūs tāda kā agrāk, Rīgu pazīs ne tikai kā tūrisma, bet arī kā “fidžitālo” konferenču centru.”

    Reklāma

    Platforma veidota kā pasākuma sociālais tīkls. Lai, pārvietojoties platformā, nodrošinātu lietotāju intuitivitāti, pēc vizuālā veidola un funkcionalitātes tā līdzinās sociālajam tīklam “Facebook”. Rīks nodrošina dalībnieku reģistrāciju un profila izveidi, pasākuma programmu un sava notikumu kalendāra plānošanu, pārvietošanos starp pasākuma skatuvēm, dalībnieku savstarpējo komunikāciju, jaunumu sadaļu, aptauju veikšanu, “expo” zonu u.c. elementus.

    Platformu veidojusi konferenču un pasākumu producēšanas kompānija “3K MANAGEMENT” un pasākumu reģistrēšanas sistēmu nodrošinātāji un izstrādātāji – “Mitto.me”

    “3K MANAGEMENT” vadītājs Gints Kronbergs: “Esam radījuši Latvijā vēl nebijušu digitālu produktu – virtuālo konferenču platformu, kas radīta, balstoties uz šī brīža pasākumu rīkotāju vajadzībām, nodrošināt satura pārraidi līdz skatītājiem, tiem fiziski neatrodoties pasākuma norises vietā. Visticamāk tuvākajā laikā lieli klātienes pasākumi nevarēs notikt, tāpēc platforma veidota tā, lai to varētu nemitīgi papildināt, piemēram, pievienojot paplašinātās un jauktās realitātes tehnoloģijas, kas skatītājiem sniegtu unikālu skatīšanās pieredzi. Platforma būs piemērota arī jaukta tipa pasākumiem, kur daļa dalībnieku atradīsies klātienē, daļa attālināti, kā “5G Techritory” gadījumā.”

    Konferences dalībniekam, reģistrējoties platformā un norādot sev interesējošās tēmas, sistēma nodrošinās iespēju sazināties ar citiem līdzīgu interešu dalībniekiem un saņemt sev atbilstošāko saturu. Līdzīgi kā viedtelevīzijā būs pieejams videoarhīvs, lai interesējošās uzrunas vai diskusijas noskatītos sev ērtā laikā. Skatītāju uzmanības noturēšanai platformā integrēts atgādinājumu izsūtīšanas rīks un spēļošanas elementi.

    Lai nodrošinātu pasākuma apmeklētājiem pilnībā iekļaujošu pieredzi, platformas veidošanā iesaistījās tehnoloģiju profesionāļi, dizaineri, producenti un satura veidotāji.

    Forums būs bez maksas; nepieciešama iepriekšēja reģistrācija.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma