Web Analytics
More
    Reklāma

    “Tesla” un “Panasonic” būvē jauno bateriju prototipu ražošanas līniju

    Jaunākie raksti

    “Panasonic” pārstāvji paziņojuši, ka uzņēmums sadarbībā ar “Tesla” plāno būvēt jaunu prototipu ražošanas līniju, lai sāktu jauno 4680 bateriju ražošanu “Gigafactory Nevada” rūpnīcā. Ar šādu paziņojumu klajā nāca  “Panasonic” finansu direktors Hirokazu Umeda.

    Umeda norāda, ka “Panasonic” jau ir ievērojamas zināšanas par šīm baterijām un darbs pie tām tika uzsākts uzreiz pēc tam, kad 4680 baterijas tika izziņotas “Tesla Battery Day” pasākumā. Uzņēmums plāno uzsākt prototipu ražošanu.

    “Tesla” gatavojas šīs baterijas ražot pati un tiek uzskatīts, ka līdz ar šīm baterijām tiks ievērojami samazinātas katras kWh izmaksas. Lai arī iepriekš tika uzskatīts, ka 4680 bateriju ražošanā neviens cits uzņēmums neiesaistīsies, šādi paziņojumi liek domāt, ka jauno bateriju ražošanā tomēr būs iesaistīts arī “Panasonic”. Šobrīd gan nav zināms, kad jaunās baterijas nonāks sērijveida automašīnās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Arnis Namajuns
    02.11.2020 00:24

    Vispār Panasonic ražos 4680 izmēra bateriju, nevis baterijas, ko Tesla prezentēja Battery day. Visus know how ko Tesla prezentēja, viņa plāno ražot pati, a Panasonic tikai plāno ražot tāda izmēra bateriju, ar sev pieejamajām tehnoloģijām. Tieši tapēc viņi šobrīd strādā pie prototipa, jo Teslai savs prototips ir jau gatavs. Šobrīd notiek darbs pie tehnoloģiskā procesa izstrādes lielos apmēros.

    Reklāma