Web Analytics
More
    Reklāma

    Google no 2025. gada neizmantos plastmasas iepakojumu

    Jaunākie raksti

    Google oficiāli paziņojusi, ka jau no 2025. gada visi uzņēmuma produkti tiks iepakoti bez plastmasas izmantošanas. Turklāt viss iepakojums būs pilnībā pārstrādājams otrreizējai izmantošanai.

    Google jau kopš 2016. gada cenšas maksimāli samazināt otrreiz nepārstrādājamu materiālu izmantošanu, bet pat šo gadu laikā nav pilnībā izdevies izvairīties no vecā tipa nepārstrādājama iepakojuma. Protams, iepakojuma pamata uzdevums ir pasargāt iekārtas no triecieniem un mitruma, tāpēc ir tik grūti pilnībā atteikties no plastmasas.

    Reklāma

    No 2025. gada Google arī pašos produktos izmantos vismaz 50% pārstrādātas plastmasas. Līdz 2022. gadam Google plāno saņemt Zero Waste to Landfill sertifikātu, kas nozīmē to, ka Google darbības rezultāta tiek otrreiz izmantots gandrīz viss iepakojums un citi uzņēmuma radītie atkritumi.

    Šādas Google mocības ar iepakojuma padarīšanu zaļāku ir visai dīvainas, jo vismaz privātpersonām pieejamais produktu klāsts ir salīdzinoši niecīgs – kādi trīs vai četri viedtālruņi, aptuveni divi Chromecast produkti un kādi 10 dažādi Nest produkti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    1235
    28.10.2020 09:27

    Vai tad plastmasa nav pārstrādājama otrreizējai izmantošanai?

    Un ja skatās pēc būtības – telefons pats par sevi ir daudz lielāks atkritums. Teorētiski to var izjaukt un pārstrādāt, bet detaļas ir tik sīkas un katra no tām sastāv no vairākām daļām, kas pārstrādājamas (ja vispār) atsevišķi. Vai tiešām to visu izjauc līdz apakšai un pārstrādā?

    Kristaps
    29.10.2020 12:09
    Reply to  1235

    Ar tām detaļam ir tā, ka bieži to visu samaļ un tad ar ķimiskām reakcijām izvelk ārā no putras dažādus “materiālus” sikāk gan nepaskaidrošu, neesmu tajā iedziļinājies.

    Arnodelo
    29.10.2020 15:58

    Un iekārtas ar kurām ražo tur nav plastmasa?

    Reklāma