Web Analytics
More
    Reklāma

    19 gadus veca astronaute gadiem ilgi cītīgi mācās, lai 2030. gadā nokļūtu uz Marsa

    Jaunākie raksti

    Būt vienam no pirmajiem cilvēkiem, kurš sper kāju uz Marsa, ir sapnis, ko savas dzīves laikā vēlas piepildīt ne viens vien topošais vai esošais astronauts, vai pat vienkārši parastais biroja darbinieks, kuram ir slēpta vēlme aizbēgt no visa uz kādu attālāku Visuma nostūri. Vienlaikus jāuzsver, ka par kosmosa un Marsa iekarošanu interesējas ne tikai vīrieši, bet arī sievietes. To pierāda ne tikai fakts, ka 2024. gadā misijā uz Mēness varētu doties pirmā sieviete. Ne mazums ir tādu sieviešu, kuras vēlas veikt izpēti arī uz Marsa. Viena no tādām – 19 gadīgā Alisa Kārsone (Alyssa Carson), kura teju visu savu līdzšinējo dzīvi veltījusi mērķim doties misijā uz Marsu.

    Jauniete, kura par kosmosu interesējas kopš trīs gadu vecuma, ir līdz šim vienīgā, kura apmeklējusi pilnīgi visas kosmosam veltītās nometnes. Kārsone var lepoties arī ar to, ka viņa ir jaunākais cilvēks, kurš sekmīgi absolvējis Advanced Space Academy. Savukārt 2014. gadā lielu ievērību mediju vidū guva fakts, ka Kārsone kļuvusi par pirmo, kura pabeigusi NASA pasu programmu (NASA Passport Program).

    Reklāma

    Būdama vien 19 gadus veca, Kārsone šobrīd ir daļa no jauno astronautu un kosmosa pētnieku grupas, kuru mērķis ir kļūt par pirmo apkalpi, kas nolaidusies un staigājusi pa Marsa virsmu. Viņa un vēl vairāki jaunieši ļoti cenšas nonākt NASA uzmanības lokā cerībā tikt izvēlētiem par daļu no komandas, kas atsāks kosmosa izpētes mēģinājumus tiklīdz koronavīrusa pandēmija būs aiz muguras.

    Protams, kā jau liela daļa citu jauniešu viņas vecumā, Kārsone aktīvi lieto tādus sociālos medijus kā Twitter, kur viņai ir ap 20 000 sekotāju, savukārt Instagram ap 338 000 lietotāju seko līdzi jaunās astronautes ikdienai.

    AvotsUnilad
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    25.10.2020 03:15

    “pierāda ne tikai fakts, ka 2024. gadā misijā uz Mēness varētu doties pirmā sieviete”

    kā saka tauta, kas nopietni seko NASA darbībai, ieplānot astronauti Mēness misijas komandā ir diktēta tikai aiz politkorektuma, kuru kā sviru izmanto kosmosam naudu dalošie politiķi no ēzelīšu partijas savās spēlītēs. tā ka šis fakts neko nepierāda, agrāk vnk izvēlējās labākos.

    jaunieti visticamāk sagaida diezgan spoža nākotne kosmosa nozarē, bet par Marsu gan viņai atliek tikai ļoti cerēt, jo nevieni no izietajiem kursiem neveic psiholoģisko profilēšanu. jālido būs ilgi un jāsadzīvo ar vieniem un tiem pašiem tēliem. patiesībā, pat psihologi nav uzkrājuši viennozīmīgas rekomendācijas par “veiksmīgo komandu”.

    1235
    25.10.2020 12:38

    Kļuvi interesanti, kas tās par NASA pasēm un programmu….iespaidīgi!

    The new “Passport to Explore Space” program offered by NASA Visitor Centers invites tourists to collect commemorative stamps while touring museums and visitor complexes.

    The free eight-page passport booklet can be obtained by visiting the participating locations after registering for the program online. Visitors must be at least 18 years old to join.
    Passport holders can receive discounts off of admission, attractions, food and souvenirs at some of the locations. For example, the Kennedy Space Center Visitor Complex offers $5 off regular price admission and 10 percent off of merchandise and its “Lunch with an Astronaut” program.

    1235
    25.10.2020 12:47

    Manuprāt, meitēns tiek gatavots dalībai “reprodukcija ārpuszemes apstākļos” pētījumos.

    no name
    26.10.2020 15:47

    tātad ši meitene bija jaunākā kas ēda burgeri apmaksātā ceļojumā iekš nasa?

    Reklāma