Web Analytics
More
    Reklāma

    “Volvo” uzsāk “XC40” elektriskā krosovera ražošanu

    Jaunākie raksti

    Zviedru autoražotājs “Volvo” uzsācis sava ilgi gaidītā “XC40 Recharge” elektriskā krosovera ražošanu. Šis kļūs par pirmo pilnībā elektrisko “Volvo” modeli. “Volvo” meitas uzņēmums “Polestar” tirgū jau nogādājis savu pirmo elektrisko mašīnu “Polestar 2”, kamēr pašam “Volvo” ar savu zīmolu vēl neviena elektriskā auto nebija.

    “Volvo” jau iepriekš bija apstiprinājis, ka kompānijas pirmais elektroauto būs tieši “XC40”, kuram ir ļoti labi tirdzniecības rādītāji arī ar iekšdedzes dzinējiem. Mašīna pirmoreiz tika atrādīta apmēram pirms gada un tā izskatās ārkārtīgi līdzīgi standarta “XC40”.

    Auto aprīkots ar 78 kWh bateriju, ka pēc WLTP testa datiem sniedz vairāk nekā 400 kilometru nobraucamo attālumu ar vienu uzlādi. Elektriskais “XC40” aprīkots ar diviem elektromotoriem, kas kopā attīsta 300 kW jaudu. Uz katras ass būs viens elektromotors ar 150 kW jaudu, kas līdz 100 kilometriem stundā ļaus paātrināties 4,7 sekundēs. Jaunais “Volvo” ātrās uzlādes stacijās ar līdzstrāvu spēs lādēties ar 150 kW jaudu.

    Mašīna tiks ražota “Volvo” rūpnīcā Beļģijā, Gentas pilsētā. Paredzēts, ka cena Eiropā varētu sākties ap 50 tūkstošiem eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma