Web Analytics
More
    Reklāma

    Facebook maksās tūkstošiem lietotāju, lai tie deaktivizē savus kontus pirms ASV prezidenta vēlēšanām

    Jaunākie raksti

    Facebook nācis klajā ar paziņojumu par pētījumu, no kura liela daļa saistīta ar novembrī gaidāmajām ASV prezidenta vēlēšanām. Tā kā Facebook ir visai iecienīta vieta, kur paust savus politiskos uzskatus un dalīties ar visādu citādu līdzīgu informāciju, kompānija nolēma veikt tādu kā eksperimentu, kur maksās lietotājiem par to, ka tie pirms prezidenta vēlēšanām deaktivizēs savus Facebook, kā arī Instagram kontus. Tādā veidā tiks izpētīts, cik liela ietekme platformai ir uz politiku un tādu notikumu kā ASV prezidenta vēlēšanas.

    Facebook norādījis, ka šī eksperimenta ietvaros sadarbojas ar 17 pētniekiem, kuri centīsies izpētīt Facebook un Instagram ietekmi uz attieksmes un nostājas veidošanos tādā jomā kā politika. Konkrētāk, tiks izpētīts, cik patiesībā liela ietekme politikas procesos ir, piemēram, saturam, kas tiek kopīgots ziņu plūsmā un visā Instagram, kā arī satura vērtēšanas sistēmām.

    Reklāma

    Paredzēts, ka pētījumā varētu piedalīties no 200 000 līdz 400 000 lietotāju, kuriem pirms ASV prezidenta vēlēšanām būs jādeaktivizē savi Facebook un Instagram konti un līdz pat decembrim ieskaitot jādzīvo bez šiem sociālajiem medijiem. Protams, ka par šādu “upuri” lietotāji saņems arī zināmu kompensāciju, kas mērāma ap 10 līdz 20 ASV dolāriem nedēļā.

    Vienlaikus līdz rezultātu paziņošanai varētu gan paiet vairāki mēneši, jo būs nepieciešams analizēt liela apjoma datus. Prognozēts, ka agrākais, kad pirmie pētījuma rezultāti varētu nonākt atklātībā, ir 2021. gada vidus. Lai arī ASV prezidenta vēlēšanas tad sen jau būs garām, kas zina, varbūt iegūtā informācija būs noderīga citos līdzīgos notikumos politikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jooo
    05.09.2020 10:35

    Ar 10 līdz 20 ASV dolāriem nedēļā viņi var sev pakaļu noslaucīt. Pētnieki atradušies.

    Es pats
    05.09.2020 16:35
    Reply to  Jooo

    Cik tad Tu vēlējies, lai saņem ? Viss kas Tev ir jāizdara, ir jānospiež viena vai divas pogas un pāris mēnešus kvalitatīvi un produktīvi jāizmanto sev doto laiku. Ieteiktu daudziem to bez maksas pamēģināt.

    Meeris
    05.09.2020 19:53

    Ir skaidri redzams, ka tas nav nekāds “pētījums”, bet visticamāk mēģinājums apklusināt kādu noteiktu elektorāta daļu, kuriem ir autoritāte un sekotāji, lai tikmēr lobētu pretējo kandidātu.

    Juris
    07.09.2020 09:41

    Oficiālos kontus deaktivizēs un izveidos fake profilus, lai varētu turpināt browsēt facebook un instagram. Vienīgi saturs visdrīzāk būs savādāks, ja nesaaicinās visus draugus atpakaļ.

    Reklāma