Web Analytics
More
    Reklāma

    Ādažu vidusskolas sākumskolā uzstādīta stacionārā ķermeņa temperatūras mērīšanas ierīce

    Raksts tapis sadarbībā ar Baltik Elektro, kas ir viens no vadošajiem elektrovairumtirdzniecības uzņēmumiem Latvijā

    Jaunākie raksti

    Latvijas uzņēmums SIA “Baltijas Elektro Sabiedrība” kopā ar Ādažu novada pašvaldību veica pirmos digitālās ķermeņa temperatūras mērīšanas ierīces testus Ādažu vidusskolas sākumskolā.

    Šī ir pirmā mācību iestāde Latvijā, kas jaunajā mācību gadā varēs savlaicīgi identificēt skolēnus un skolas personālu ar pasliktinātu veselības stāvokli, vienlaikus pasargājot bērnus no Covid-19 un citu infekciju slimību izplatības riskiem skolā. Paredzēts, ka līdz augusta vidum notiks kameras testēšanas darbi, pārbaudot vasaras nometņu bērnus, bet jau no jaunā mācību gada sistēma būs pilnībā gatava nodrošināt ķermeņa temperatūras mērīšanu skolas vajadzībām.

    Reklāma

    Iekārtas pirmo testu pasākumā izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska atzinīgi novērtēja Ādažu vidusskolas sākumskolas iniciatīvu krīzi uztvert kā vēl vienu jaunu iespēju kvalitatīvākai un drošākai mācību videi.

    “Ādažu novada dome vienmēr ir bijusi atvērta inovatīviem risinājumiem, un sertificētu ķermeņa temperatūras mērierīču uzstādīšana Ādažu vidusskolas sākumskolā ir preventīvs solis, lai sadzīvotu ar jaunajiem vīrusa radītajiem apstākļiem un labāk sagatavotos jaunajam mācību gadam. Mēs esam gandarīti par ražotāja dāvinājumu, kas ir liels ieguvums skolai,” norāda Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks.

    “Šīs ir Itālijā ražotas sistēmas, kuras šobrīd darbojas vairumā Itālijas dzelzceļa stacijās, līdz ar to tās ir pārbaudītas darbībā uz lielām cilvēku masām. Mēs esam šī ražotāja oficiālie pārstāvji Latvijā. Vienas šādas sistēmas uzstādīšanas izmaksas ir līdz 20 000 eiro, kas atkarīgas no uzstādīšanas sarežģītības pakāpes. Šajās investīcijās ir iekļautas produkta, uzstādīšanas, testēšanas un apkopes izmaksas. Mēs šobrīd izjūtam interesi ne tikai no skolām un pirmsskolas iestādēm, bet arī no uzņēmumiem, kuriem ir svarīgi nodrošināt darbības nepārtrauktību,” atzīst SIA “Baltijas Elektro Sabiedrība” valdes loceklis Edgars Bergholcs.

    Ādažu vidusskolas direktors Česlavs Batņa atzina, ka arī skolai līdz jaunajam mācību gadam ir jāpaveic savs mājasdarbs un jāizstrādā kārtība bērnu un personāla ar paaugstinātu ķermeņa temperatūru identificēšanai un pēc tam manuālu pārbaužu veikšanai. Skolas direktors kā lielāko iekārtas priekšrocību minēja iespēju preventīvi samazināt jebkuru infekciju slimību izplatību skolā.

    Iekārta darbosies attālināti bez saskarsmes ar cilvēkiem, un tā pielāgota lielas cilvēku plūsmas ķermeņa temperatūras noteikšanai, tiem ienākot skolā. Saskaroties ar paaugstinātu temperatūru, iekārta signalizēs skolas administratoram, kurš tālāk rīkosies atbilstoši izstrādātai procedūrai.

    Iekārta ir augstas kvalitātes, un tā nodrošina termogrāfisko mērījumu ar sertificētu precizitāti līdz pat 0,1 C. Tā sastāv no divām atšķirīgām kamerām – termokameras un optiskās kameras, kas darbojas sinerģiski. Tehnoloģijas ļauj arī rediģēt video, ja seja, piemēram, ir aizsegta. Līdzīgas iekārtas kopš pandēmijas sākuma darbojas publiskās ēkās daudzviet Eiropas valstīs.

    Ja šis risinājums ir ieinteresējis, sazinies ar SIA “Baltijas Elektro Sabiedrība” un uzņēmuma speciālisti pastāstīs plašāk par tā ieviešanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    oppo
    11.08.2020 19:53

    cik vien atceros laikus, kad ar gripu slimoju, vienmēr nākošais rīts, pēc pamošanās, bija bez paaugstinātas temperatūras, tikai dienas gaitā tā uzauga. skolās, ja nekas nav mainījies, bērni ierodas 8 no rīta?

    Agris
    11.08.2020 20:14

    Pašam runas vīram uzrādītā temperatūra svārstījās no 36.6 – 37.2; kļūda 0.1 grāds – kaut kas neiet īsti kopā. Bet nu gan jau valsts iepirks visām skolām šito un visi berzēs rokas un nebūs jāraud ēterā par jauno elektrības nodokli..

    usinss
    11.08.2020 21:52

    Lētākais ķīnas variants uzlikts. Vnk pakaļā. Un stulbākais, ka nav nekādas kontroles, kas neļauj turpināt ceļu, ja pārsniedz to temp…. pēc idejas uzreiz jāizolē jaunietis un jānomēra ar kalibrētu aparātu, vai nav kāda kļūda. Un pēc fiziskas aktivitātes temp vienmēr būs paaugstināta….

    1133
    11.08.2020 22:48

    ok, neielaidīs kādu ar iekaisumu un ielaidīs kādu uhaņieša nēsātāju, bez temperatūras. Galvenais, ka skola ziņās)

    No otras puses, tagad vismaz publiski nav tādas iecietības pret cilvēkiem, kas staigā ar visparastāko saaukstēšanos, šķaudīdami un klepodami, tai pat laikā pat nejēgdami piemest roku priekšā savām siekalu straumēm.

    Pičs
    12.08.2020 09:43

    Ak reklāma un publicitāte.
    Rakstā minēts, ka pirmā mācību iestāde, kas ir ok.
    Savukārt Youtube klipā virsraksts, ka pirmā Latvijā.

    Ja nemaldos, tad lidostā jau no aprīļa šāda kamera stāv un mēra pasažieriem temp. Tad kāda šeit ir pirmā kamera Latijā? Kāpēc pārspīlēt pašreklāmas dēļ?

    1016
    12.08.2020 10:15
    Reply to  Pičs

    Ja pirmā skola, tad laikam pareizi. Ja pirmā kamera, tad droši ziņo YT par feikziņu, norādot savus argumentus.

    Jurčiks
    12.08.2020 12:29

    tad vēl vajag robotizētu roku, kas slimo skolnieku noķer un iemet blakus telpā pie citiem covidniekiem.

    Andris Podziņš
    17.08.2020 10:28

    Lidostā jau no pavasara ir šāda sistēma, tas nav nekas jauns.
    https://bpgroup.lv/product/?id=Z2000132303
    Šādu komplektu var dabūt ar atlaidem par ~ 5k – 6k :)

    Reklāma