Web Analytics
More
    Reklāma

    “Tet” pārdod igauņiem savu meitasuzņēmumu “T2T”

    Jaunākie raksti

    Atbalstot meitasuzņēmuma T2T tālāku izaugsmi un fokusējoties uz pamatdarbības attīstību, tehnoloģiju un izklaides uzņēmums Tet ir pieņēmis lēmumu par T2T pārdošanu starptautiskajam programmatūras uzņēmumam no Igaunijas – Helmes. Darījums noslēgts 3. augustā.

    “Tet galvenais stratēģiskais tuvāko gadu uzdevums ir attīstīt uzņēmuma pamatdarbību un tās papildinošos servisus, īstenot vērienīgu uzņēmuma digitālās transformācijas procesu un investēt jaunākajās tehnoloģijās. Savukārt T2T ir programmatūras risinājumu uzņēmums, kas jau kādu laiku darbojas autonomi no Tet un kam ir vēlme un potenciāls augt un attīstīties, startējot lielos starptautiskos projektos. T2T nododam labās rokās, un pieredzējušais stratēģiskais akcionārs nodrošinās straujāku izaugsmi, vienlaikus arī nesot Latvijas vārdu pasaulē. Tajā pašā laikā Tet un T2T saglabās ciešas sadarbības attiecības, īstenojot projektus jaunā kvalitātē,” skaidro Tet valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

    Reklāma

    Uzņēmums Helmes ir starptautisks programmatūras izstrādātājs ar aptuveni 800 darbiniekiem un 28 gadu pieredzi nozarē. Tā centrālais birojs atrodas Tallinā ar reģionālajiem birojiem arī Minskā, Brestā, Mumbajā, Sandjego un Ņujorkā. Helmes klientu portfelī ir vadošie telekomunikāciju operatori, bankas, apdrošināšanas uzņēmumi, loģistikas korporācijas, valdības iestādes utt., piemēram, Telia Company, Kühne+Nagel, Solera, ServiceChannel, Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija jeb OECD un citi.

    “T2T ir labs programmatūras risinājumu uzņēmums ar spēcīgu līdzšinējo pieredzi vērienīgos projektos un lielu izaugsmes potenciālu. Esam gandarīti, ka tas pievienosies Helmes komandai,” saka Helmes dibinātājs un izpilddirektors Jāns Pillesārs (Jaan Pillesaar).

    “Mēs esam pateicīgi Tet par visiem šiem gadiem – esam izauguši, uzkrājuši pieredzi un realizējuši neskaitāmus nozīmīgus projektus. Šobrīd T2T vēsturē sākās jaunais posms, un mēs esam gatavi to sākt kopā ar jauno īpašnieku, kas ir starptautiski atzīts eksperts programmatūras izstrādes jomā,” piebilst T2T izpilddirektors Viesturs Bulāns.

    Uzņēmums T2T tika dibināts 1991. gadā ar nosaukumu Fortech, vēlāk kļūstot par MicroLink Latvia. 2005. gadā uzņēmumu iegādājas Lattelekom, un 2006. gadā tā nosaukums tika mainīts uz Lattelecom Technology. Uzņēmums realizējis vairākus nozīmīgus valsts mēroga IT projektus, kas tajā skaitā arī nodrošināja Latvijas un Lietuvas pāreju uz eiro. Savukārt 2019. gadā Lattelecom Technology nomainīja nosaukumu uz T2T, prezentējot jaunu zīmolu un uzņēmuma attīstības vīziju. T2T fokusējas uz radošu un elastīgu programmatūras risinājumu izstrādi, un tā klientu vidū ir SIA Tet, AS Pasažieru vilciens, Valsts kase, Valsts ieņēmumu dienests, AS GASO, Orkla Latvija un daudzi citi. T2T komandā ir gandrīz 100 darbinieki, un 2019. gadā uzņēmuma apgrozījums bija 6.5 miljoni eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma