Web Analytics
More
    Reklāma

    Sievietes joprojām var pieteikties bezmaksas apmācībām par tehnoloģijām

    Jaunākie raksti

    28. jūlijā sāksies Riga TechGirls organizētas tiešsaistes mācības “Iepazīsti tehnoloģijas” latviešu valodā. Šīs mācības Riga TechGirls nodrošina pateicoties pirmajam Google.org atbalstam Latvijā un Lietuvā, kurš tika izsludināts 9.jūlijā. Interese par mācībām ir ļoti liela, un ir saņemti jau vairāk kā 1000 pieteikumi no sievietēm Latvijā, kā arī latvietēm, kas dzīvo ārvalstīs.

    “Iepazīsti tehnoloģijas” ir pirmais bezmaksas tiešsaistes kurss, kas paredzēts sieviešu kvalifikācijas celšanai un pārkvalifikācijas uzsākšanai, lai attīstītu izpratni un spējas tehnoloģiju jomā. Mācību kurss norisināsies 3 mēnešu garumā 1-2 reizes nedēļā, nodrošinot vairāk kā 20 dažādu lekciju, semināru un darbnīcu. Mācību saturs būs pieejams tikai reģistrētajām dalībniecēm tiešsaistē, bet to būs iespējams noskatīties arī ierakstā, sev ērtā laikā. Vismaz 150 absolventēm būs iespēja pēc programmas turpināt sava ceļa attīstību ar individuāli izvēlētu mentoru no tehnoloģiju sfēras.

    Reklāma

    Katra sesija būs vismaz stundu gara ar iespēju pēc tās nokārtot testu, lai nostiprinātu zināšanas. Dalībnieces, kas būs veiksmīgi nokārtojušas visus testus, mācību beigās saņems sertifikātu, apliecinot veiksmīgu zināšanu apguvi. Sesiju tēmas būs saistītas ar plašu informācijas spektru par tehnoloģijām, sākot no tā, kā tās maina pasauli, kādas karjeras iespējas ir pieejamas Latvijā, kādas prasmes ir nepieciešamas, lai tajās sāktu darbu, kā atšķiras IT un inženierijas jomas, kādi uzņēmumu veidi, programmēšanas valodas un lomas ir populāras un kāda ir ikdiena strādājot IT.

    “Esam ļoti priecīgas, ka jau vairāk kā 1000 dalībnieces reģistrējušās www.iepazistitehnologijas.lv, bet esam gatavas uzņemt arī vairāk! Būtu liels prieks, ja par tehnoloģiju sniegtajām iespējām darba tirgū un prasmēm, kas nepieciešamas, lai pašattīstītos šajā nozarē, padziļināti uzzinātu vismaz divi tūkstoši sieviešu Latvijā!” – saka Anna Andersone, Riga TechGirls vadītāja.

    Reģistrēties programmai var www.iepazistitehnologijas.lv līdz 26. jūlijam!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jurčiks
    23.07.2020 09:18

    Var tak apiet googles uzspiesto dzimumu diskrimināciju paziņojot ka sevi identificē kā transpersonu!

    Reklāma