Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīna varētu ierobežot Nokia un Ericsson 5G tehnikas izvešanu uz Eiropu

    Jaunākie raksti

    ASV un Ķīnas cīniņā par ietekmi cieš ne tikai Huawei viedtālruņi un 5G sakaru tehnoloģijas. Šobrīd izskatās, ka arī Eiropa tiek ierauta šajā cīņā, jo tiek uzskatīts, ka Ķīna varētu liegt izvest jebkādas tur tapušās 5G tehnoloģijas uz Eiropu.

    Protams, Ķīna ir viens no svarīgākajiem ķēdes posmiem gandrīz jebkādu ierīču ražošanā, 5G tīkla infrastruktūras ierīces arī nav nekāds izņēmums. Šāds potenciāls aizliegums izvest no Ķīnas saražotās 5G tehnoloģijas nozīmēs vien to, ka Nokia un Ericsson savus 5G risinājumus nāksies ražot ārpus Ķīnas.

    Reklāma

    Jau vairāk nekā gadu pastāvošais liegums Huawei izmantot ASV tehnoloģijas ir novedis tik tālu, ka Ķīna varētu arī liegt Apple, Qualcomm, Cisco un citiem gigantiem izmantot Ķīnas resursus – intelektuālo īpašumu, rūpnīcas, strādniekus utt.

    Lielbritānijā jau stājies spēkā lēmums par Huawei neizmantošanu 5G tīklos, arī Francija lemj ko līdzīgu. Šādi lēmumi pavērsuši Ķīnas skatu Eiropas virzienā. Redzēsim, kur tirdzniecības kari un politiskie manevri mūs novedīs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    22.07.2020 09:15

    Grētai būs prieki, samazināsies kravas kuģu un lidmašīnu bezjēdzīgā degvielas dedzināšana “jo no Ķīnas lētāk”.

    0930
    22.07.2020 09:30
    Reply to  digitalk

    Izrādīsies, ka Ķīna neeksportēs kaut ko uz jahtas izmantojamu, piem. navigācijai vai sakariem un ko nu – nāksies lidot uz Portugāli pēc miljona ar lidmašīnu.

    Krotow
    22.07.2020 12:40

    Būs dārgākas elektronikas cenas. No otras puses apmaksāt komunistu režīma jociņus arī kaut kā stulbi.

    Reklāma