Web Analytics
More
    Reklāma

    “BMW” noslēdz iespaidīgu bateriju piegādes līgumu

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs “BMW” paziņojis par līguma noslēgšanu ar Zviedrijas kompāniju “Northvolt” par bateriju piegādi 2 miljardu eiro vērtībā. “Northvolt” baterijas ražos jaunā rūpnīcā, kas tiek būvēta Zviedrijas ziemeļu daļā.

    Kompānijas savā paziņojumā uzsver, ka bateriju ražošanā plānots 100% apjomā izmantot elektrību, kas iegūta no atjaunojamajiem resursiem, proti, vēja vai ūdens (HES). “Northwolt” ražošanu jaunajā rūpnīcā plāno uzsākt 2024. gadā.

    Reklāma

    Paredzēts, ka kompānija jaunajā rūpnīcā nodarbosies ne tikai ar jaunu bateriju ražošanu, bet arī ar bateriju pārstrādi, kad tās sasniegušas sava mūža beigas. Plānots, ka 2022. gadā uzņēmums pārstrādās 25 tūkstošus tonnu vecu bateriju. Tāpat iecerēts, ka 2030. gadā 50% no materiāliem jaunām baterijām tiks iegūti pārstrādes ceļā. “BMW” savās jaunajās baterijās plāno pilnībā izskaust retzemju metālu izmantošanu.

    Akumulatori “BMW” būs vajadzīgi, jo autoražotājs vēlas ieņemt līderpozīcijas lādējamo hibrīdu segmentā un tikko ir prezentējis arī jauno BMW iX3 elektrisko krosoveru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Andrīts
    18.07.2020 19:59

    Pag, cik tur nulles jāliek tajos miljardos bija? 😅

    Krotow
    20.07.2020 11:24

    Northwolt arī elektrību savām baterijām varēja uzreiz no hidroelektrostacijām teleportēt pa gaisu :P

    Reklāma