Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīnā pieejams lētākais Porsche Taycan

    Jaunākie raksti

    Aprīļa beigās jau rakstīju par to, ka Porsche plānos ir piedāvāt vēl lētāku elektriskā Taycan versiju, un tagad tas ir parādījies Ķīnas tirgum, kur cena samazināta aprīkojot to tikai ar vienu motoru.

    Jaunais modelis nosaukts vienkārši par Taycan, sekojot saimei Taycan 4S, Taycan Turbo un Taycan Turbo S. Šis modelis ir aprīkots tikai ar aizmugurējo dzinēju, kas ļauj cenu samazināt par aptuveni 15%, salīdzinot ar šobrīd pārējai pasaulei pieejamā lētāko Taycan 4S. Parastais Taycan pieejams ar divu ietilpību baterijām ar 79,2kWh (nobraukums ~413km) un 93,4kWh (nobraukums ~486km), ar kurām viena motora konfigurācijā būs iespējams nobraukt garāku distanci, jo auto palicis gan vieglāks, gan tērē mazāk jaudas, bet šī starpība ir salīdzinoši maza.

    Tātad apskatot pašu svarīgāko faktoru cenu, Ķīnas lētākais modelis maksā ~88 000 USD, bet Taycan 4S ASV sākas no 103 800 USD. Tomēr paši Porsche pārstāvji nevar viennozīmīgi atbildēt par to, vai šī Taycan versija nonāks arī citos tirgos, jo viens no argumentiem tikai aizmugures piedziņai ir laikapstākļi, kuri Ķīnas pusē ir stabilāki. Kaut arī Porsche pirmais elektroauto patiešām ir ļoti dārgs, un kompānijai ir jākonkurē ar citiem tirgus spēlētājiem kā Tesla Model S.

    Kāds putniņš man pačukstēja, ka Latvijā pa ceļiem jau rullē trīs Taycan automašīnas, tikai nemāku teikt, kuri modeļi tieši. Ikdienas lietotājam tuvāk noteikti būs jaunā iespēja izbraukt ar Renault ZOE elektroauto Fiqsy nomas servisā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kuzmitch
    10.07.2020 09:07

    Jūrmalā pirms nedēļas ropoja viens balts un viens melns Taycan.

    Krotow
    10.07.2020 11:00
    Reply to  Kuzmitch

    Tas tiesa, balto Jūrmalā pats redzēju. Un vēl atļaujas raudāt ka cilvēkiem naudas neesot :)

    Kuzmitch
    11.07.2020 10:28

    Man ir bilde uz tā prospekta kur blakus brauc melnais Taycan un Urus. Abiem lv numuri. Raudātāji :D

    1235
    11.07.2020 12:35

    >jākonkurē ar citiem tirgus spēlētājiem kā Tesla Model S.

    jādomā, ka Porsche elektrokāri nesirgst ar Tesla raksturīgo problēmu plejādi, kas tos problēmu reitingā ierindo pēdējā vietā pēc JD Power datiem.

    Reklāma