Web Analytics
More
    Reklāma

    Facebook (atkal) salauzis Spotify, TikTok, Pinterest un citas populāras iOS lietotnes

    Jaunākie raksti

    Jau otro reizi šogad Facebook ir brutāli salauzis vairāku populāru iOS lietotņu darbību. Proti, piemēram, Spotify, Pinterest un TikTok izslēdzas uzreiz pēc palaišanas. Pie vainas ir Facebook SDK (programmatūras izstrādes komplekts) kods, kas tiek iekļauts lietotnēs, lai varētu nodrošināt pieteikšanos ar Facebook kontu, analītiku vai reklāmas.

    Šobrīd izskatās, ka Facebook ir veicis izmaiņas savā pusē un partneri nav bijuši gatavi savās lietotnēs apstrādāt atbildes, kas nu nāk no Facebook servisu puses. Facebook ir atcēlis labojumus, tomēr vēl būs jāpaiet kādam laikam, lai mēs savās ierīcēs varētu sajust izmaiņas. Lietotāji paši saviem spēkiem šeit neko nevar iesākt.

    Reklāma

    Ļaudis internetā raksta, ka problēmu var minimizēt, ja telefonu ieslēdzam lidmašīnas režīmā (pie reizes izslēdzam arī Wi-Fi bezvadu internetu). Tas ļaus iestartēt lietotni, taču daļā gadījumu no tā nav jēgas, jo lietotnēm tāpat vajadzīgs interneta pieslēgums. Varbūt vienīgi Spotify varēsim šādi izmantot, ja ierīcē jau ir saglabāta mūzika. Tiesa, ieslēdzot atpakaļ internetu, programma atkal izslēgsies.

    Izskatās, ka Android ierīču lietotāji šoreiz ir pasargāti un programmas darbojas korekti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    10.07.2020 16:53

    Izskatās pēc diezgan klasiska gadījuma programmatūras izstrādē, kad labā roka nezina ko kreisā dara. Taču projektam jau termiņš piededzis un jālaiž tautā neskatoties uz sekām.

    Nāme
    10.07.2020 19:42

    1) nav ko steigties ar katru atjauninājuma instalēšanu (no sērijas ‘nav jālabo kas nav saplīsis’)
    2) nesiet visus privāto datu ķērējus savā starpā kopā
    Ir iOS un viss strādā.

    Kekss
    10.07.2020 22:47

    No rīta uz iphona Spotify arī bija “salūzis”, tagad darbojas.

    aaa
    11.07.2020 20:57
    Reply to  Nāme
    1. Problēmu izraisīja Facebook izmaiņas servera pusē. Facebook SDK nespēja apstrādāt atbildi, ko saņēma no servera. Facebook būtu jālabo savs SDK, lai turpmāk tādas problēmas neizraisītu visas aplikācijas crashu.
    2. Kods, kas izraisīja problēmu, tiek izpildīts palaižot aplikāciju. Jebkurā aplikācijā, kas izmanto Facebook SDK. Neatkarīgi no tā vai Tu izmanto Facebook login iespēju vai nē.
    3. Tev viss strādā, jo problēma jau tika salabota ap to laiku, kad tika publicēts šis raksts.
    Last edited 3 years ago by aaa
    Agris
    10.07.2020 22:54

    Man ne tikai spotify negāja, bet arī mans rimi aplikācija, nezinu vai ar šo saistībā, bet tāpat aizvērās ciet uzreiz, kā atver app uz ios

    Reklāma