Web Analytics
More
    Reklāma

    Pētnieki apmāca četrkājainu robotu veikli šķērsot līdzsvara siju (video)

    Jaunākie raksti

    Ņemot vērā sasniegto, robotika ir viena no straujāk augošajām tehnoloģiju jomām. Roboti  šobrīd jau paši veic tādus pienākumus kā, piemēram, preču piegāde vai mājlopu ganīšana. Vienlaikus vairumā gadījumā robotam joprojām nepieciešama diezgan liela virsma, lai varētu normāli pārvietoties un pildīt savas funkcijas. Itāļu robotikas pētnieki šādu pārvietošanās problēmu vēlas risināt, izveidojot robotu vadības sistēmu, kas attīsta robotu kustības iespējas. Tā palīdz četrkājainam robotam noturēt līdzsvaru un ļauj pārvietoties pa ļoti šaurām virsmām.

    Izveidotā vadības sistēma palīdz robotam saglabāt līdzsvaru un ļauj tikai ar divām ekstremitātēm uz papēžiem pārvietoties pa līdzsvara siju. Digitālajās simulācijās vadības sistēma ļāva 90 kg smagam robotam šķērsot vien 6 cm platu virsmu. Savukārt zemāk esošajā video Itālijas tehnoloģiju institūta pētnieki (Instituto Italiano di Tecnologia – IIT) demonstrē, kā robots, kurš aprīkots ar vadības sistēmu, notur līdzsvaru uz divām kājām pat tad, kad stumdīts un grūstīts. Ar pētnieku atklājumiem tuvāk iespējams iepazīties šeit.

    Reklāma

    Šobrīd neapšaubāmi populārākais četrkāju robots vismaz ASV ir Boston Dynamics radītais Spots, kuru pat par zināmām naudiņām iespējams iegūt savā īpašumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    06.07.2020 12:55

    Joprojām gaidu kad “sunīši” sāks spert pretīm :)

    Prusljix
    06.07.2020 14:15

    Digitālajā simulācijā arī es varētu staigāt pa virvi.

    igors
    06.07.2020 18:22
    Reply to  Prusljix

    izrāvi man vārdus no mutes :)

    Reklāma