Web Analytics
More
    Reklāma

    Whatsapp maksājumu sistēma Brazīlijā piedzīvojusi neveiksmi

    Jaunākie raksti

    Brazīlija ir otrs lielākais Whatsapp tirgus, kur nesen iedzīvotāji tika pie Whatsapp Business  papildinājuma, kas ļauj veikt arī bezskaidrus norēķinus. Taču vien nedēļu pēc tā palaišanas Brazīlijā Whatsapp maksājumu iespējas vairs nav pieejamas valstī.

    Brazīlijas centrālā banka savā ziņojumā informē par Whatsapp Business pakalpojuma darbības pārtraukšanu un lēmumu saglabāt atbilstošu konkurences vidi mobilo maksājumu telpā un nodrošināt savstarpēji aizvietojamas, ātras, drošas, caurspīdīgas, atvērtas un lētas maksājumu sistēmas darbību.

    Reklāma

    Lēmums pieņemts, balstoties uz vietējo banku prasību Mastercard un Visa, kas ir vieni no Whatsapp maksājumu partneriem Brazīlijā, apturēt norēķinu iespējas lietotnē Whatsapp Business. Savukārt rīkojuma neievērošanas gadījumā šīm maksājumu kompānijām tiktu uzlikts gan naudas sods, gan administratīvās sankcijas. Tikmēr Brazīlijas centrālā banka norādījusi, ka tai nemaz neesot bijušas iespējas analizēt Whatsapp norēķinu pakalpojumu pirms tā ieviešanas.

    Whatsapp pārstāvis norādījis, ka pakalpojuma mērķis ir fokusēties uz atvērtu modeli un sadarboties gan ar vietējiem partneriem, gan centrālo banku, lai tas būtu iespējams. Papildus aizstāvībai viņš arī uzsvēris, ka Whatsapp atbalsta Brazīlijas centrālās bankas projektu “PIX” par digitālajiem maksājumiem, ko plānots ieviest gada beigās.

    Atšķirībā no Brazīlijas, Indijā Whatsapp Business bezskaidru norēķinu iespējas tiek izmēģinātas jau divus gadus. Vēl jāsaņem normatīvs apstiprinājums, lai paplašinātu šo maksājumu pakalpojumu visā valstī. Tāpat Whatsapp norēķinu iespējas tiek testētas arī Meksikā. Whatsapp Business papildinājums ļauj lietotājiem veikt savstarpējus norēķinus, kā arī iegādāties preces no uzņēmumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    m&m
    25.06.2020 12:33

    Kāds īsti iemesls aizliegšanai?

    Rudolfs
    25.06.2020 12:54
    Reply to  m&m

    Izlasi valsti un ātri kļūs skaidrs.

    Reklāma