Web Analytics
More
    Reklāma

    Twitch sāks dzēst videoklipus, kas satur ar autortiesībām aizsargātu mūziku

    Jaunākie raksti

    Pēdējās nedēļas laikā tiešsaistes video straumēšanas serviss “Twitch” dažu labu lietotāju satracinājis ne pa jokam, vēloties izdzēst gadiem vecos video. Šobrīd Twitch plāno ķerties klāt arī pie tiešraides video klipiem, pārbaudot, vai tie nesatur ar autortiesībām aizsargātu mūziku. Norādīts, ka autortiesību pārkāpuma gadījumā videoklipi tiks momentā izdzēsti. Saskaņā ar pašreizējiem noteikumiem – paši straumētāji var saņemt brīdinājumu par šo pārkāpumu, taču, ja slikti uzvedīsies arī turpmāk, jebkādu video publicēšana tiks liegta.

    Klipi šajā gadījumā ir gabals no kāda lielāka tiešraides video, ko parasti izgriezis skatītājs un saglabājis “strīmera” lapā. Ar klipu palīdzību lietotājs var ātri kopīgot labākos momentus no vietnē esošajām video tiešraidēm. Twitch jau līdz šim pārbaudījis straumētāju video tiešraižu ierakstus. Taču iepriekš Twitch vērīgā acs nebija pievērsusies klipiem. Tas nozīmē, ka strīmeru kanālos, iespējams, gadiem ilgi glabājušies klipi ar autortiesībām aizsargātu mūziku, kas līdz šodienai palikuši bez šāda veida ievērības.

    Reklāma

    Videoklipu pārbaude tiks veikta sadarbībā ar “Audible Magic” – uzņēmumu, kas, cita starpā, sadarbojas ar tādām kompānijām kā Universal Music Group, Disney un Warner Music Group. Audible Magic veic Twitch arhīvu pārbaudi kopš 2014. gada, un tagad video straumēšanas vietne paplašina šo partnerību, koncentrējoties uz īsākiem video klipiem. Vispirms plānots caurlūkot vecākos klipus, lēnām virzoties uz svaigi pievienotajiem.

    Līdztekus tam Twitch plāno arī izveidot funkciju, kas straumētājiem ļauj pašiem izdzēst visus sava kanāla video klipus.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma