Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple Watch automātiski ziņo 911 par samaņu zaudējušu cilvēku

    Jaunākie raksti

    Apple Watch Series 4 un Series 5 modeļi ir saņēmuši iespēju noteikt cilvēka kritienus un automātiski ziņot palīdzības dienestiem, kas ļāvis glābt kāda amerikāņa dzīvību.

    Kaut arī iespējamais veselības apdraudējums nav bijis tik nopietns, Apple Watch viedais rokas pulkstenis ir nodemonstrējis sevi lieliskā darbībā. Tas noticis viedpulkstenim reaģējot uz augstuma izmaiņām, jo saimnieks bezsamaņā nokritis uz zemes. Ja pēc tam 1 minūtes laikā uz pulksteņa netiek apstiprināts, ka valkātājam viss ir labi, tas automātiski zvana uz 911, kā arī nosūta īsziņu tam cilvēkam, kurš ir norādīts kā kontaktpersona.

    Reklāma

    Viens no nesenajiem gadījumiem noticis Fīniksas piepilsētā, kur vīrietis biji nokļuvis bezsamaņas stāvoklī, un saviem spēkiem noteikti nevarētu ziņot par atrašanās vietu un citu papildus informāciju. Taču to ir spējīgs sniegt Apple Watch, kurš nosūtījis datorizētu balss ziņu vietējam palīdzības dienestam.

    Tā kā tā ir starptautiska sistēma, domāju, ka līdzīgas iespējas noteikti ir pieejamas arī pulksteņa lietotājiem Latvijā, vai vismaz kāds līdzcilvēks saņems automātisku SMS ziņu. Lai ieslēgtu gan šo paziņojumu, gan kritienu noteikšanas iespēju, atveriet Watch lietotni, un tālāk Emergency SOS – Fall Detection.

    Avots: Apple
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    geksis
    09.06.2020 13:52

    Tas nozīmē, ka ar ispletni vai gumiju lecot labāk ābola pulksteni atstāt mājās :)

    Dolan
    09.06.2020 14:50
    Reply to  geksis

    Lecot ar ispletni neaizmirsti gramatikas grāmatu labāk :)
    Bet, ja nopietni, tās ir vecas ziņas, jau vairākas reizes ir rakstīts, ka kāds kaut kur nokrīt un Apple Watch zvana radiem/ ātrajiem.

    Kursors.lv
    09.06.2020 15:18
    Reply to  Dolan

    Mums Soross teica ik pa laikam atgādināt par visādiem labiem Apple produktiem un tehnoloģijām :)

    Dolan
    09.06.2020 16:01

    Soross nesēž rokas klēpī salicis un uzpērk vietājos tehnoloģiju blogus, jo piecelties viņam liek Move atgādinājums AW aplikācijā.

    Kursors.lv
    09.06.2020 16:23
    Reply to  Dolan

    Kaut kā tā, jā :)

    Krotow
    09.06.2020 14:50

    Cerams ka uz rokas neuzliktam pulkstenim paziņojumu nosūtīšana nedarbosies. Diez vai kāds būs priecīgs, pa durvīm iekšā laužoties “ātro” brigādei dēļ tā ka kaķim sagribējies padzenāt uz galda atstāto “mantiņu”. Un jā… ko darīs uz rokas esošs pulkstenis, pazūdot “pacienta” pulsam?

    Vārds*
    09.06.2020 15:04

    Vai tad tas ir kaut kas jauns ? Man ir sanācis vairākas reizes trigerēt šo funkciju. Piemēram – paņemot rokās (abās) resnāku zaru un pret celīti salaužot. Sanāk pietiekami liels G-forss uz rokas + [pulksteņa izpratnē] jocīga skaņa. Pulkstenis uzreiz prasa – vai pazvanīt 112 ?:)

    Kursors.lv
    09.06.2020 15:18
    Reply to  Vārds*

    Jauna lieta šī nav, bet kā atgādinājums caur konkrēto notikumu der.

    1703
    09.06.2020 17:03

    Izsaucies “Es ģībstu!” un āboļpulkstens izsauc reanimāciju)

    Reklāma