Web Analytics
More
    Reklāma

    Viedtālruņu pasūtījumi šogad varētu kristies par 12%

    Jaunākie raksti

    Globālie viedtālruņu pasūtījumi 2020. gadā varētu samazināties gandrīz par 12% jeb 1,2 miljardiem vienību – tā  trešdien paziņojusi tirgus pētījumu firma IDC, atsaucoties uz patēriņa paradumu tendencēm koronavīrusa krīzes ekonomiskās ietekmes dēļ.

    Covid-19 pandēmija ievērojami iedragājusi piegādes ķēžu darbību tieši lielajiem viedtālruņu ražotājiem, kā, piemēram, Apple un Samsung, kam skats finanšu datos šogad nav bijis tas iepriecinošākais. Vienlaikus Apple šo krīzes stāvokli centies risināt pa savam. Vīrusa uzliesmojuma laikā ābolīšu ražotājs bijis spiests slēgt mazumtirdzniecības veikalus ASV un Eiropā. Lai sabremzētu globālo Apple ierīču pieprasījuma kritumu, aprīlī tika prezentēts jaunu elpu ieguvušais iPhone SE modelis.

    Tikmēr IDC vecākā pētījumu analītiķe Sangetika Srivastava norādījusi, ka daudzās valstīs ieviestais ārkārtas stāvoklis un pieaugošais bezdarbs mazinājis arī patērētāju uzticēšanos un pārkārtojis tēriņus primārākas nepieciešamības precēm, kas tieši ietekmējis arī jaunu viedtālruņu iegādi.

    Vienlaikus pasaulē lielākais viedtālruņu tirgus, kas atrodas Ķīnā, sāk atkopties pat ātrāk nekā gaidīts. Tas liecina par to, ka iepriekš prognozētais scenārijs par vēl dramatiskāku viedtālruņu pasūtījumu kritumu, visticamāk, nepiepildīsies.

    AvotsReuters
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma