Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla Model 3 elektroauto Ķīnā būs aprīkots ar lētāku bateriju

    Jaunākie raksti

    Pasaules pārdotākais elektroauto Tesla Model 3 savā Ķīnas versijā tiks pie litija dzelzs fosfātu baterijām (zināmas kā LFP), kas nozīmē, ka to ražošanas izmaksas būs lētākas, taču netiek runāts par cenas samazināšanos. Tāpat Ķīnas tirgus mašīnas ir pirmās, kuru baterijas neražo uzņēmums Panasonic.

    Autoražotājs iesniedzis speciālu pieteikumu Ķīnas valdībai, kurā norāda, ka mašīna būs aprīkota ar šīm litija dzelzs fosfātu baterijām, kaut Tesla iepriekš izmantojusi niķeļa-kobalta-alumīnija baterijas, kas nemaz nav tik izplatītas elektrisko automašīnu nozarē. Un tas jau kā šai kompānijai pienākas.

    Viens no mērķiem ir atbrīvoties tieši no kobalta izmantošanas, jo šis ir dārgs metāls. Tāpat LFP baterijas ir drošākas, jo tām parasti rodas mazāk problēmu, kā arī uzliesmojums nevar notikt tik viegli un ātri, toties šāda veida baterijas nesatur tik lielu enerģijas blīvumu. Viens no potenciālajiem to piegādātājiem CATL ir veicis uzlabojumus, palielinot šo enerģijas blīvumu, lai no tā neciestu nobraukums, jo Model 3 tehniskā specifikācija nav mainījusies citos rādītājos.

    Jāpiezīmē, ka tieši Ķīnā LFP baterijas ir krietni populārākas vietējo elektroauto vidū, kamēr pārējās zināmās kompānija izmanto litija-niķeļa-mangāna-kobalta oksīda baterijas (zināmas kā NCM).

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Name*
    27.05.2020 11:45

    Kobalts ir ķīmiskais elements ar simbolu Co un atomskaitli 27. Kobalts ir ciets, sudrabbalts, feromagnētisks metāls.

    METĀLS, Karl, METĀLS

    27.05.2020 11:59
    Reply to  Name*

    derētu rakstus lasīt līdz beigām…

    «Ja rakstā pamanīji kļūdu, padod mums par to ziņu, iezīmējot ačgārno tekstu un nospiežot Ctrl+Enter. Paldies!»

    27.05.2020 12:46

    Principā šī ir miljons km (pat jūdžu) baterija. 4000 pilnās uzlādes izlādes, un tikai tad baterija zaudē 20% kapacitātes. Mīnus, aizņem vairāk vietas un ir smagāka.

    02.06.2020 10:38

    Svarīgākais jau tomēr ir tas, ka cena ir mazāka un enerģijas blīvums tiek palielināts. Kobalts jau tā tiek izskausts.
    “[Ar CATL jauno tehnoloģiju] bateriju pakas enerģijas blīvums palielinās par 10-15 %, tilpums samazinās par 15-20% un vajadzīgo detaļu skaits samazinās par 40%.” https://uzladets.lv/tesla-izmantos-baterijas-bez-kobalta/
     

    Last edited 3 years ago by uzladets.lv
    Reklāma