Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas autoceļu uzturētājs ikdienas darbā izmanto Waze lietotni

    Jaunākie raksti

    Waze lietotne ikdienas braucējam visdrīzāk saistās ar veidu, kā nokļūt no punkta A līdz punkta B, izmantojot ātrāko ceļu, un lai izvairītos no fotoradariem, bet patiesībā šī lietotne piedāvā krietni plašāku pakalpojumu klāstu. Viens no tiem ir sadarbošanās ar dažādām ar satiksmi saistītām organizācijām, kur lielisks piemērs ir Latvijas autoceļu uzturētājs (LAU).

    Programmas Connected Citizens ietvaros, Waze piedāvā piekļūt dažāda veida satiksmes informācijai, lai atbildīgie dienesti spētu reaģēt uz dažādām izmaiņām. Piemēram, regulēt neatliekamā transporta maršrutu, ja noteiktos ceļos ir lieli sastrēgumi, avārijas vai citi bīstami apstākļi. Mūsu autoceļu uzturētāja gadījumā tā ir informācija par bīstamām situācijām uz ceļa, par kurām ziņo paši autovadītāji.

    Reklāma

    Avots: Latvijas autoceļu uzturētājs

    Kā norādīts infografikā, tad Waze lietotājam ir jāizvēlas viena no iespējām ziņot par “Bīstamība” , pēc tam jāizvēlas viena no trijām apakškategorijām “Uz ceļa, Ceļa malā vai Laika apstākļi”, un vēl pēc tam jāizvēlas attiecīgā problēma – “Šķērslis, Bedre un Sabraukts dzīvnieks”. Šie soļi ir ļoti svarīgi, jo tikai attiecīgās 3 briesmu situācijas izvērtēs LAU. Šī informācija nokļūs pie dienesta klientu serviss, kurš veiks novērtējumu, nepieciešamības gadījumā nosūtot atbilstošo dienestu uz bīstamo vietu.

    AvotsLAU
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma