Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvietis vēlas radīt modulāru LED gaismu risinājumu videogrāfiem

    Jaunākie raksti

    Latviešu video nozares spečuks Alvis Rozenbergs ir visai plašajai pasaulei prezentējis savu ideju, kas ir modulāras LED lampas, kuras būtu ērti pielāgojamas dažādām fotogrāfēšanas un filmēšanas situācijām.

    Kā video norāda Alvis, tad labas bildes pamatā ir īstais apgaismojums, un man liekas, ka to jau šobrīd zina ikviens sevi cienošs cilvēks, kurš kaut nedaudz ir painteresējies kā uzņemt kvalitatīvu foto, piemēram ar telefona kameru. Un tas nozīmē, ka ir nepieciešami ļoti daudz un dažādi gaismas risinājumi, lai radītu kvalitatīvu rezultātu, tāpēc Alvis ir izdomājis un vēlas realizēt speciālas LED lampas, kuras būtu pielāgojamas dažādām situācijām.

    Reklāma

    Avots: Aptolux

    Šie speciālie paneļi, kuri nosaukti par projektu Aptolux, piedāvās regulēt gaismas intensitāti, temperatūru, būs pieejamas RGB iespēja, lai radītu dažādus toņus un efektus, piemēram, fonā darbojošs televizors. Un viena no labākajām lietām ir tā, ka šīs lampas būs iespējams savā starpā ērtī savienot, lai izveidot līdz pat 1.4 m garu gaismas stabu. To forma būs trapeces veida. Kā man pačukstēja viens putniņš, ka tomēr lampas varētu būt lielākas, bet tas atkarīgs no vajadzības. Saslēgtās lampas būs iespējams izveidot arī apaļā formā, tādā kā mūsdienās izmanto vlogeri, lai izgaismotu savu seju.

    Avots: Aptolux

    Papildus tam modulim būs nepieciešams tikai viens enerģijas avots, kas nozīmē mazāk klapatu ar ļoti daudzu somu staipīšanu uz filmēšanas vietu, kas ir viens no produkta mērķiem – būt mobilam un aizņemt maz vietas.

    Alvis ir iesaistījies projektā Prototron, kura ietvaros ir iespējams iegūt finansējumu, lai šo produktu būtu iespējams uzražot, jo šobrīd viņam ir tikai daži gatavi elementi. Aptolux jau ir ticis fināla kārtā, un lai būtu starp 6 uzvarētājiem, Aptolux ir nepieciešam palīdzība, bet par to jau variet noklausīties un izlemt paši.

    https://www.facebook.com/alvis.rozenbergs/videos/10220419923662405/

    AvotsAptolux
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    waate waate
    01.06.2020 15:55
    digitalk
    01.06.2020 16:03
    Reply to  waate waate

    bet tas nav filmēšanas apgaismojums, tikai dekoratīvais.

    Reklāma