Web Analytics
More
    Reklāma

    Android drošības ielāpu piegāžu uzticamība parāda ražotāju rūpes par pircējiem

    Jaunākie raksti

    Google Android ir pasaulē visbiežāk izmantotā operētājsistēma, to izmanto simtiem viedtālruņu ražotāju, bet Android arī ir sadrumstalotākā un vismazāk uzticamā operētājsistēma, kad ir runa par atjauninājumiem un drošības ielāpiem.

    Visai traki ir budžeta klases Android viedierīcēm – to dzīve nereti beidzas bez neviena lielā operētājsistēmas atjauninājuma. Ja budžeta klases ierīcei vēlies sagaidīt atjauninājumu, nāksies meklēt kaut ko no Samsung, Nokia, varbūt arī Xiaomi (šī gan ir tikai mana pieredze, un te runāju par atsevišķiem viedtālruņu modeļiem, atjauninājumu saņemšanu vispār, nevis par to laicīgu piegādi).

    Reklāma

    Security Research Labs (SRLabs) pētījumā uzrādās arī labas tendences – ražotāji ikmēneša ielāpus izsūta ātrāk – no 44 dienu vidējās kavēšanās 2018. gadā uz 38 dienām pagājušajā gadā.

    Ar atjauninājumiem vislabāk veicies Google, Sony un Nokia. Man gan šķiet, ka Sony aktuāli ir vien pāris modeļi, bet tos neviens tāpat nepērk. Motorola ir visai labi veicies, bet nez kāpēc OnePlus ir negaidīti tālu aizmugurē ar 25 dienu kavēšanos. Xiaomi velkas pašās beigās ar 31 kavētu dienu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    datacore
    30.04.2020 12:54

    Mani pārsteidza, ka Xiaomi Mi 8 Lite, kas iznāca ar Android 8, saņēma gan Android 9, gan arī Android 10, kaut arī desmitā versija sākotnēji nemaz netika šim budžeta modelim solīta. Ja nekristu uz nerviem Xiaomi bloatware, ko atinstalēt nav iespējams, apsvērtu ar MIUI aprīkotus telefonus arī nākotnē. Ja kādu vilina Xiaomi cena, no savas pieredzes drīzāk ieteiktu skatīties uz tiem modeļiem, kas no rūpnīcas nāk ar Android One.

    Valts Zeltiņš
    30.04.2020 14:28
    Reply to  datacore

    Jā, un ar katru atjauninājumu telefons tiek ”nonerfots” līdz grīdai. Kad sāku lietot Xiaomi pirms diviem gadiem, tad nesapratu, kādēļ cilvēki tā necieš MIUI. Ir pagājuši nepilni divi gadi, un tagad viss tapa skaidrs.

    datacore
    30.04.2020 15:31

    Manējam jūnijā būs gads. Šādus tādus gļukus ir nācies pieredzēt (it īpaši pēc pārejas uz Android 10), bet neteiktu, ka performance ir izteikti kritusies. Varbūt factory reset palīdz. Vismaz OnePlus X to nācās veikt pēc pārejas no Android 5 uz 6, citādi tas telefons nebija normāli lietojams. Protams, ir kaitinoši tērēt tam laiku, bet visādas dīvainības tas novērš bieži vien.

    Valts Zeltiņš
    30.04.2020 17:28
    Reply to  datacore

    Nebūs runa par gļuhiem. Vienkārši mērķtiecīga telefona veiktspējas samazināšana. Ir pat redzami pierādījumi. Šoreiz runa ir par to pašu slaveno Pocophone. Nopirku šo tālruni pirmajā dienā, kad tas parādījās pie Latvijas operatoriem. Sākotnēji telefons likās fenomenāls par to cenu. Un tad nāca updeiti. Kamera bija pirmā, kas tika samalta putekļos. Man vēl joprojām kompī stāv pieejamas pašas pirmās bildes, kas uzņemtas ar F1, un bildes bija tiešām kolosālas. Salīdzinot šīs bildes ar tām, kuras uzņēmu nesen – diena pret nakti. Artefaktu jūra. Pēdējais, īpaši uzsveru, DROŠĪBAS ielāps!!! kamerai atņēma funkcijas. Burtiski, nevienam nesakot, tika izņemta ārā funkcija, lai varētu manuāli regulēt JPG bilžu algoritmu. Nākamais ir paša procesora veiktspēja. Kāds ārzemju forumos ir uzķēris, ka MIUI kernelī ir pilnībā izmainīts termo profils – atkal nevienam nesakot. Tālrunis, spēlējot spēli, jau pēc minūtes samazina veiktspēju par 40%. Tad vēl telefons izmanto novecojušus GPU sistēmas draiverus. Augstas veiktspējas draiveri stāv dziļi norakti zem MIUI izstrādātāja iespējām (pie iestatījumiem). Un visa šī šmuce notika Redmi K20 sērijas iznākšanas brīdī. Vareni jauka sakritība. Vēl ,protams, ir MIUI RAM menedžmenta problēmas, bet tā jau es te grāmatu sarakstīšu par to runājot. Manuprāt, labākais, ko var darīt, nopērkot Xiaomi, ir pārfleshot to uz citu ROM versiju… Read more »

    arcsin
    30.04.2020 18:51
    Reply to  datacore

    Arī iestarpināšu savu pieredzi ar Xiaomi, konkrēti Mi Mix 2S.
    Atjauninājumi nāk regulāri, kas patiešām salaboja arī pāris problēmas, kas bija parādījušās laika gaitā vai arī bija jau no sākta gala. Bet ir viens bet, ar katru atjauninājumu/drošības ielāpu tā ir laimes spēle – iekārtas baterija būs ok tuvākos mēnešus (līdz nākošajam atjauninājumam/drošības ielāpam), vai tomēr būs kritusies par aptuveni 30-40% no normālā lietošanas darbības laika. Tas ir kaut kas unikāls, es pat sākumā nevēlējos ticēt tam, kā var būt tādi, atvainojiet, idioti, kas netestē to, kādus brīnumus ir saprogrammējuši, bet izrādās var. Labi, es neko vēl neteiktu, ja vienreiz tas izslīdētu cauri kaut kā, atlaistu atbildīgo personu/-as par to, ejam tālāk, bet nē, ar vienu reizi visu sačakarē, ar nākošo salabo, pēc tam atkal sačakarē utt. Ar pēdējo drošības ielāpu visu atkal sačakarēja, nāksies vien pāris mēnešus paciesties… Pats diez vai kādreiz pirkšu Xiaomi, arī ar citiem viņu produktiem ja kādas problēmas ir bijušas, tās vienmēr ir software problēmas. Žēl, ka tā, ja viņi spētu software uzturēt tādā līmenī kā hardware (būtiski nepaceļot cenu), būtu viens jauks produkts.

    30.04.2020 15:42

    Vai tas attiecas arī uz Xiaomi A sēriju?

    Jānis Kruška
    30.04.2020 20:52

    Manai 5 gadus vecajai Lenovo yoga tab 2 planšetei pirms kāda mēneša atnāca drošības ielāps, 5tajam andrītim. Vismaz viens apdeits 5 gadu laikā. Nobrīnījos ne pa jokam!

    Reklāma