Web Analytics
More
    Reklāma

    Neuzķeries uz WhatsApp viltus ziņu par “Pāvesta deju”

    Jaunākie raksti

    Otrdiena, 24. marts, būs satricinājis Latviju ar kādu viltus tekstu par bīstamu videoklipu, kuru naskākie ziņu pārsūtītāji gan jau būs nosūtījuši arī jums. Tādu saņēmām arī mēs Kursora komandā.

    Uzreiz teikšu, ka šī pilnībā ir viltus ziņa. Jūs visdrīzāk nesaņemsiet speciālu adresi par mistisku video, no kura ir jāizvairās. Jau pašā tekstā nav loģikas, un tas ir uzrakstīts dīvaini. Patiesā doma šai ziņai nāk jau no vairākus gadus iepriekš veidotas viltus kampaņas, aicinot cilvēkus lejupielādēt ļaunprogrammatūru WhatsApp Gold, kuru it kā lieto slavenības un kurai ir papildus iespējas. Pavisam noteikti neuzstādām savās ierīcēs nevienu citu programmu, kas savā nosaukumā mēģina izmantot WhatsApp nosaukumu!

    Reklāma

    2018. gadā šī ziņa ieņēma pretēju nostāju, aicinot tieši izvairīties no WhatsApp Gold lejupielādes, kas, protams, cilvēkos izraisījis efektu dalīties, lai ar nevienu nenotiek nekas slikts. Un tieši tā pati ziņa krīzes laikā atdzīvināta ar “Pāvesta dejas” ideju, tā kā šāda haosu radoša ziņa nav nekas jauns. Runājot par ziņā lietoto vārdu “martinelli”, tad avotā minēts, ka tas varētu būt izmantots saistībā ar brazīļu futbolistu Gabrielu Martinelli (Gabriel Martinelli), kurš pārstāv Anglijas klubu Arsenal, un jau iemantojis “brīnumbērna” statusu.

    Latvijas IT drošības institūcija Cert.lv  apstiprinājusi, ka šī ir viltus ziņa, līdz ar to taupiet gan savu, gan līdzcilvēku laiku un nervus, to neizplatot un paziņojot, ka tie visi ir meli, lai radītu nevajadzīgu haosu. Vīrusa izplatības laikā aicinām izvērtēt dažādu informāciju un būt ļoti kritiskiem pret saturu un avotiem, jo šādos brīžos mums vajag uzticamu un precīzu informāciju bez nevajadzīgas panikas sēšanas.

    Avots: Cert.lv
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma