Web Analytics
More
    Reklāma

    Līdz marta beigām Dokobit platformā bez maksās varēs elektroniski parakstīt dokumentus

    Jaunākie raksti

    Atbalstot aicinājumu iespējami mazāk uzturēties ārpus mājas, elektronisko dokumentu parakstīšanas sistēma “Dokobit” līdz 31. martam nodrošinās iespēju fiziskām personām elektroniski parakstīt dokumentus bez maksas.

    “Dokobit” nodrošina iespēju parakstīt dokumentus un nosūtīt tos saņēmējam bez nepieciešamības dokumentus izdrukāt un sūtīt papīra formā. Gan sūtītājam, gan saņēmējam parakstīšanai ir jāizmanto personas apliecības (eID) karti vai Smart-ID. Šādi parakstītam elektroniskajam dokumentam ir tāds pats juridisks spēks kā tam, kas parakstīts ar fizisku parakstu.

    Reklāma

    Izveidojot kontu portālā, bezmaksas parakstu var izmantot piecas reizes. Līdz 31. martam “Dokobit” fiziskām personām nodrošinās neierobežotu parakstīšanās reižu skaitu. Parakstīšanās ir vienkārša – jāreģistrējas portālā, pierādot savu identitāti ar eID karti vai Smart-ID, jāielādē dokuments, tas jāparaksta ar drošu elektronisko parakstu, un jānosūta saņēmējam, kam arī dokuments ir jāparaksta.

    “Mēs, protams, sekosim līdzi situācijas attīstībai. Ja cilvēki izmantos šo pakalpojumu, mēs esam gatavi pagarināt bezmaksas parakstīšanās periodu,” uzsver “Dokobit” pārstāvniecības Latvijā vadītājs Ilmārs Arsenovičs.

    Dokumentu parakstīšana “Dokobit” ir droša, jo to var izdarīt tikai ar kvalificētu elektronisko parakstu, kas Latvijā ir eID karte vai Smart-ID. Turklāt sistēma ir droša pret viltošanu un iespēju mainīt paraksta datumu, jo paraksts darbojas kopā ar kvalificētu laika zīmogu. Informācijas drošības vadības sistēma, ko izmanto “Dokobit”, ir sertificēta saskaņā ar ISO27001, kā arī uzņēmums ir eIDAS sertificēts uzticamības pakalpojumu sniedzējs.

    “Dokobit” der arī starptautiskiem darījumiem, jo šobrīd portāls ir pielāgots izmantošanai ar Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Polijā, Somijā, Islandē un Beļģijā izsniegtiem elektronisko identitāti apliecinošiem parakstiem. Paredzams, ka tuvākajā laikā “Dokobit” tiks pievienoti arī elektroniskie paraksti no visām Ziemeļvalstīm un Vācijas.

    Uzņēmums “Dokobit” ir dibināts 2008. gadā Lietuvā. Sākotnēji tas nodarbojās ar programmatūras izstrādi, taču drīz vien saprata, ka nākotne ir elektroniski parakstītiem dokumentiem. 2014. gadā “Dokobit” pirmo reizi prezentēja dokumentu parakstīšanas portālu un tiešsaistes pakalpojumu. Neilgi pēc tam “Dokobit” iegādājās gan tobrīd lielāko dokumentu parakstīšanas portālu Lietuvā Eparasas.lt, gan Igaunijā – DigiDoc.ee, tādējādi kļūstot par lielāko tirgus spēlētāju šajā biznesā Baltijas valstīs. 2016. gadā “Dokobit” sāka darbu Islandē. Šobrīd uzņēmumam ir 200 000 lietotāju. Un jau 200 dažādu pakalpojumu sniedzēju izmanto tieši “Dokobit”. Ik mēnesi “Dokobit” sistēmā notiek 1 miljons transakciju. Uzņēmumā investīcijās ieguldīti 1,5 miljoni eiro un plānots, ka 2020. gadā ieņēmumi sasniegs 2 miljonus eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    17 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    20.03.2020 08:16

    Izmantoju. Labākais ir ka var parakstīties ar nu jau ierasto smart-ID un neiespringt par ID karšu lasītājiem un eparaksta paroļu/pinu sarežģīto risinājumu. 👍

    Kursors.lv
    20.03.2020 08:56
    Reply to  Ģirts

    Ja? Būs beidzot jāpamēģina.

    Rihards Veters
    20.03.2020 08:56

    Būs jāpamēģina. Gribētos saprast kāpēc lietot šo servisu nevis eParaksts.lv ar eParaksts mobile.

    Dzintars
    20.03.2020 09:33

    Pieci bezmaksas paraksti?! Wow! Cik dāsni! Vai viņi ir dzirdējuši par eParaksts, kur šis pakalpojums ir bezmaksas un ir arī mobilā lietotne.

    Kursors.lv
    20.03.2020 09:40
    Reply to  Dzintars

    Hmm, līdz marta beigām taču sola neierobežotu parakstu skaitu? Tie pieci laikam ir visiem pēc noklusējuma, kad izveido kontu? Kā tu šo saproti?

    Dzintars
    20.03.2020 10:09

    Ja es saprotu pareizi, tad 5 bezmaksas ir juridiskām personām, bet privātpersonām līdz 31.03. bez ierobežojuma.

    Kursors.lv
    20.03.2020 10:22
    Reply to  Dzintars

    Preses relīze ir tieši par fiziskām personām. Pamēģināju piereģistrēties Dokobit platformā ar Smart-ID, bet telefonā man tā arī nekad neparādījās autentifikācijas iespēja. Nospļāvos un atkal sakārtoju mobilo e-parakstu. Kaut kad senos laikos biju pieteicies pakalpojumam, bet tā arī nekad nebiju to līdz galam novedis. Tagad pamēģināšu parakstīt dokumentus no eparaksts.lv tīmekļa vietnes. Līdz šim to darīju datora programmā.

    KasparsB
    20.03.2020 18:37

    mobilais eParaksts ir super ērta fīča, vienīgi parakstot dokumentu iekš PC jāatceras tas kods, citādi nekādu neērtību. Turklāt bezmaksas un neierobežoti. + der autorizācijai arī citur.

    Jēkabs Balodis
    20.03.2020 22:50

    Tas varētu būt atkarīgs no smart-id līmeņa. Ar smart-id basic līmeni (izveidots ar internetbankas kodu karti) šķiet parakstīt dokumentus nevar.

    digitalk
    20.03.2020 10:31
    Reply to  Dzintars

    @Dzintars kopš kura laika eparaksts ir bezmaksas?

    Kursors.lv
    20.03.2020 10:43
    Reply to  digitalk

    Privātpersonām vai tad nav bezmaksas visu laiku?

    digitalk
    20.03.2020 11:07

    par eparakstu ar laika zīmogu agrāk visi maksāja. pēdējie skaļie jaunumi bija, ka jaunās eID kartes dos nevis 120 bezmaksas parakstus, bet neierobežotu skaitu. apskatījos eparaksta lapā — tagad privātajiem viss par brīvu.

    Kursors.lv
    20.03.2020 11:33
    Reply to  digitalk

    Es kaut ko blāvu atceros par maksāšanu, bet tajos laikos man nebija īsti vajadzības pēc tādām kosmiskām tehnoloģijām. Tagad pēdējos gados jau biežāk parakstu un pārbaudu dokumentus un maksāt tiešām neko nevajag. Tā kā beidzot esmu sakārtojis mobilo parakstu, pamēģināšu dokumentus parakstīt eparaksts.lv vietnē, jo līdz šim visu laiku krāmējos ar ID karšu lasītāju pie datoriem, kur tas nav iebūvēts.

    Dzintars
    20.03.2020 18:08
    Reply to  digitalk

    Nezinu tieši kopš kura laika, bet jau gadu parakstu dokumentus ar eParaksts bezmaksas.

    KasparsB
    20.03.2020 18:37
    Reply to  digitalk

    vismaz gadu ar astīti toč.. kad ieviesa eParaksts mobile.

    digitalk
    20.03.2020 19:57
    Reply to  KasparsB

    eParaksts mobile sākumā bija par simbolisku abonēšanas maksu. tobrīd visi maksāja par parakstu skaitu un, laikam, 10 eiro gadā par mobile bija kā medusmaize.

    Dzintars Lapsa
    25.03.2020 09:02

    Lietoju eparaksts Mobile nu jau pusgadu. Man ir jāparaksta daudz dokumentu darba vajadzībām, ļoti ērti ar mobīlo app autorizēties arī citās vietnēs: CSDD, EDS, Latvija LV utt. Uz Mobīlās app identitāti apstiprinu ar pirksta nospiedumu, Un viss tas ir bezmaksas.

    Reklāma